comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rıdvan Dilmen'in yeni sezonda favorisi

16 Ağustos 2013, Cuma 09:48

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen yeni sezonda Fenerbahçe'nin potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen yeni sezon öncesi Fenerbahçe'den umutlu olduğunu vurguladı. Sabah gazetesindeki söyleşi şu şekilde;

- F.Bahçe'nin şampiyonluk şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Geçtiğimiz 2 yılda kamuoyunun görüşü birinci favorinin G.Saray olduğu yönündeydi. Açıkçası geçen sene ben de ligin ilk haftasından sonra buna katılmıştım. Şu anda da G.Saray'ın mutlak favori olduğu konuşuluyor. Ama benim farklı bir bakış açım var. F.Bahçe'nin olumsuz görüntüsüne rağmen en az G.Saray kadar şansının olduğunu düşünüyorum. Bazen kötü giderken olumlu sinyaller alabilirsiniz. Bazen de iyi giderken olumsuz sinyaller alabilirsiniz. Ben F.Bahçe'nin şu olumsuz görüntüsüne rağmen birkaç ay sonra tavan yapma potansiyelinin olduğunu gördüm. Geniş ve fiziksel anlamda potansiyelli bir takım oldu F.Bahçe.

YANAL TAKIMA HAKİM OLMALI

Omurgasında kalecileri iyi. Alves ve alternatif stoperler Yobo, Egemen ve Bekir. Önlerinde Mehmet Topal en uçta Emenike. Bu omurgaya baktığımızda onların etrafında da yetenekli oyuncular var. Emre, Cristian, Gökhan, Meireles, Sow ve Alper gibi. Bunların şu anda ihtiyacı olan futbol bilgisi değil fiziksel gelişim. Bu da kazanılabilecek bir durum olduğu için F.Bahçe'nin her geçen gün daha ileri gideceğini ve lige ağırlığını koyacağını düşünüyorum. Ama bunun için Ersun Yanal'ın taktik ve antrenman bilgisi dışında takıma da hakim olması lazım. Ne demek bu; çok denk oyuncular olduğu ve 6+0+4 kuralı uygulandığı için kenardaki oyuncuları da rotasyonda psikolojik olarak hazır tutması lazım. Kaldı ki CAS kararı geniş ve denk kadro için de çok önemli. Allah korusun Avrupa'dan men edilirse işi daha da zor olur. Devam edecek olursa rahatlar bol bol rotasyon yapabilir.

ARSENAL KARŞISINDA ŞANS YÜZDE KIRKLARDA

* F.Bahçe'nin Arsenal eşleşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

F.Bahçe'de topa sahip olma oranı geçen yıla oranla daha az. Siz oyunu kontrol ederseniz rakibe de imkan vermezsiniz. Topa sahipken genelde kaybettiğiniz toplarda savunma arkasına atılan çabuk toplarla tehlike yersiniz. Ama F.Bahçe son üç maçtır topa fazla sahip olamadığı için rakip daha kolay üzerine geliyor. Yani topa sahip olma oranı geçen seneki oranlara dönmeli. Topa sahip olmadığınız zaman kontrolü rakibe veriyorsunuz. Arsenal'i Emirates Cup'ta izledik ama o da tam bir ölçü değil.

GOL YA DA GOLLER ATACAKTIR

Arsenal karşısında F.Bahçe'nin şansının yüzde kırklarda olduğunu düşünüyorum. Çabuk oynayan bir takım. F.Bahçe en azından şu iki maçta şu andaki öne uzun oynama formatından vazgeçip geçen yıl önemli Avrupa başarısı elde ettiği kontrollü oyun felsefesini uygulamalı. Ben F.Bahçe'nin gol ve goller atacağını düşünüyorum.

BU SEVGİYİ SUİSTİMAL ETMEYELİM

* Bugün başlayacak yeni sezon ile ilgili nasıl bir değerlendirme yapacaksınız?

Süper Kupa finali aslında çok önemliydi. Önümüzdeki sezona ışık tutacak öyle güzel mesajlar verildi ki... Yöneticilere, teknik adamlara, oyunculara, taraftarlara ve en az onlar kadar medyaya da büyük görev düşüyor. Hep Süper Lig'in marka değeri yerlerde diye konuşuluyor ama bugün Digiturk'ü ciddi rakamlara almak isteyen birçok kurum var. Türkiye bir futbol ülkesi, bu önemli sevgiyi suistimal etmemek hepimizin görevi. Ligde de takımların performansıyla ilgili en az bir 4 hafta beklemek lazım düşüncesindeyim. Şimdiden 'şu olur, bu olur' demek çok doğru değil. Bütün takımları en az dörder kere izleyip, Eylül sonuna doğru sağlıklı yorumlar yapabiliriz.

ÜZERİNE KOYMALARI ŞART!

* Sizce ligin favorisi kim?

Türkiye'de son iki yıldır İspanya'daki Real Madrid- Barcelona örneği verilerek birinci ve ikinci belli deniyor. Öyle de oldu aslında. Bu yıl da genel görüş yine bu şekilde. Bunda Beşiktaş ve Trabzonspor'un kabuk değiştirmesi, ekonomik olarak bu iki takımın gerisinde kalması haklı bir sebep olarak gösteriliyor. Geçen sene Beşiktaş'ın en azından Mart sonuna kadar bu işin içinde olması kendi başarısı mı, F.Bahçe ve G.Saray'ın bol puan kaybı mı, o bu sene belli olacak. F.Bahçe geçen sezon ligi 61 puanla kapattı ve bu ikinciliğe yetti. Bu yıl Beşiktaş ve Trabzon'un geçen seneki performanslarının üzerlerine çıkmaları lazım.

GALATASARAY İHTİYACINA GÖRE TRANSFER YAPMADI

* G.Saray takıma gerekli takviyeleri yaptı mı? Siz bu konuda ne düşünüyor sunuz?

G.Saray kaldığı yerden devam ediyor. Ama sezon başında ihtiyaç olduğu görünen yerlere gerekli transferler gerçekleşmedi. Sol bek ve stoper ihtiyacı konuşuluyordu. Chedjou'nun çok katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Erken de konuşuyor olabilirim, zaman gösterecek. Soldaysa Hakan Balta'nın F.Bahçe maçındaki performansı (istikrar sağlarsa) G.Saray'ı biraz rahatlatır.

BEŞİKTAŞ VE TRABZON İYİ BAŞLAMAK ZORUNDA

* Beşiktaş ve Trabzonspor'un yarıştaki rolü nedir?

Beşiktaş teknik direktörünün işi hiç kolay değil. 1.5 yıl içinde takıma çok sayıda oyuncu alındı. Keşke onlarca oyuncu alınacağına direkt oynayacak 4-5 oyuncu alınsaydı. Beşiktaş ve Trabzonspor ile ilgili ortak görüşüm ilk 4-5 haftayı iyi geçirmeleri şart. Bu iki takım için ilk 5 hafta kalan haftaların göstergesi olacaktır. Tek alternatifleri iyi başlamak. Kötü başlarlarsa zaten çok güvenli bir ortam olmadığı için takımı negatif etkileyecektir.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!