comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal neden Cardozo'yu seçmedi?

16 Ağustos 2013, Cuma 06:32

Yanal transferde tercihini neden EmenIke'den yana kullandığını net bir şekilde ifade etti

F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın tek transferi olan Emmanuel Emenike'yi, Oscar Cardoza'ya neden tercih ettiği belli oldu.

Yönetimin son 1 aydır bonservisini düşürmek için çaba sarfettiği Oscar Cardozo için kulübü Benfica uzlaşmaz ve inatçı bir tavır ortaya koyarken 12 milyon Euro'ya düşen fiyatı Portekizliler'in ertesi gün tekrar 15 milyona kadar çıkarması sarı-lacivertlilerin taktik değiştirmesine neden oldu. Ancak Kanarya'nın bekleme taktiği de sonuç getirmezken, yönetim de alternatif isimlere yönelme kararı aldı ve hiç oynamadan Rusya'ya gönderilen Emmanuel Emenike yeniden gündeme geldi.

En başta Nijeryalı golcünün durumunu sorma ile başlayan temaslar sonrasında sarı-lacivertliler hem Emenike'nin hem de Cardozo'nun Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Cardozo için transfer harekatı Ersun Yanal'ın takımın başına geçmesinden önce başlarken, fikri sorulan tecrübeli teknik adam “Kim istemez ki?” yanıtıyla Paraguaylı golcüye sıcak baktığını ifade etti. Ancak konu iki oyuncu arasında tercih yapmaya geldiğinde F.Bahçe'nin çiçeği burnunda hocası Emmanuel Emenike'yi seçti.

Yanal neden Cardozo'yu değil de Emenike'yi tercih ettiğini ise şu sözlerle ifade etti:

EMENİKE ÖNDE!

“Eğer Cardozo, F.Bahçe'ye bu hafta imza atsaydı, tam 2 ay beklemek zorunda kalacaktık. Bir kere kafası çok karıştı ve kulübüyle yaşadığı problem onu çok etkiledi. Takımdan ayrıldı tek başına bir antrenörle çalıştı. Gelmiş olsaydı maç kondisyon açığı olacaktı. Sezona sağlıklı hazırlanmadiçin sakatlık bile yaşayabilirdi. Bu hafta lig başlıyor.

Ayrıca Arsenal ile zorlu bir play-off oynayacağız. Gelir gelmez sistem adına oynatmam gerekirdi. Türk futbolu sert bir lig. Başlangıçta takım arkadaşlarına alışamayacak, kültür olarak burası farklı gelecek ve adaptasyon süreci uzun olmasa da zaman alacaktı. Halbuki Emenike hazır oyuncu. Türk futbolunu, F.Bahçe'yi ve taraftarı tanıyor. Tercihler yapılırken o kadar çok konu var ki bu pencerelerden de bakılmalı.”


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!