comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emenike G.Saray'a karşı oynayabilir mi?

07 Ağustos 2013, Çarşamba 11:48

Fenerbahçe'nin KAP'a bildirdiği yeni transferi Emenike'ye lisans çıkartıp, Nijeryalı forvetten Süper Kupa finalinde yararlanabilmesi için 2 gün içinde 1 yabancı oyuncunun sarı lacivertli takımdan ayrılması gerekiyor.

Fenerbahçe, Spartak Moskova ile 13 milyon Euro bonservis bedeli üzerinden anlaşma sağlayarak Emmanuel Emenike'ye renklerine bağlamak için gerekli son adımı da attı.

Sarı lacivertliler, Rusya Premier Lig ekibi ile yaptıkları ve Kamuoyu Aydınlatma Platformu üzerinden duyurdukları anlaşmaya göre, bu hafta içerisinde Nijeryalı yıldızın gireceği sağlık kontrollerinde herhangi bir sorun çıkmaması halinde bu transfere resmiyet kazandıracak.

PAZAR GÜNÜ SAHADA OLABİLMESİ İÇİN...

Fenerbahçe'de resmi maça çıkma şansı bulamadan Spartak Moskova'nın yolunu tutan Emmanuel Emenike'nin ilk kez sarı lacivertli formayı terletme olasılığı olan karşılaşma, 11 Ağustos Pazar günü Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak Süper Kupa finali...

Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'a karşı vereceği kupa sınavında Emenike'den yararlanabilmesi ise bir yabancı futbolcunun sarı lacivertli takımdan gönderilmesine bağlı. 6+0+4 yabancı oyuncu düzenlemesi nedeni ile Samuel Holmen'e de lisans çıkaramayan sarı lacivertli takımdan ayrılması muhtemel isimlerin başında ise ilk etapta Slovak yıldız Miroslav Stoch geliyor.

STOCH'A YOL GÖRÜNDÜ

Yunanistan temsilcisi PAOK'a 1 sezonluğuna kiralanması gündeme gelen Stoch'un transferi 2 gün içinde sonuçlanırsa, Fenerbahçe, Emenike'ye lisans çıkartabilme sorununa çözüm bulmuş olacak. Takımdan ayrılma olasılığı yüksek bir diğer isim ise Milos Krasic...

Sarı lacivertli takımın Sırp yıldızı Krasic'in adı bu yaz transfer döneminde Serie A, La Liga ve İngiltere Premier Lig'den çeşitli kulüplerle birlikte anıldı. Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın, bu iki futbolcuya da Şampiyonlar Ligi 3. öneleme turundaki Red Bull Salzburg eşleşmesinde görev vermemesi de bu yöndeki dedikoduların artmasına neden oldu.

Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde Playoff turundaki rakibi 9 Ağustos Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA'nın merkez binasında çekilecek kura sonrası belli olacak Fenerbahçe, bu tur için belirleyeceği 23 kişilik kadrosunu da 13 Ağustos Salı günü Türkiye saati ile 01.00'e kadar UEFA'ya bildirmek zorunda.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!