comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emenike ne zaman geliyor, ne kazanacak?

07 Ağustos 2013, Çarşamba 10:03

Fenerbahçe'nin Emmanuel Emenike transferini açıklamasından birkaç saat önce Ruslar anlaşmayı duyurdu. Emenike'nin bugün İstanbul'a gelerek sağlık kontrollerinden geçmesinin beklendiği yazıldı.

Fenerbahçe'nin Emmanuel Emenike transferini Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirmesinden önce Rus devlet haber ajansı Itar Tass (Rusya Enformasyon Telgraf Ajansı) bu anlaşmayı duyurdu.

Itar Tass'ın haberine göre, Fenerbahçe ile Spartak Moskova arasındaki anlaşma 10 milyon euro bonservis ve başarı durumuna göre 3 milyon euro da ek prim olmak üzere yapıldı.

Emmanuel Emenike ise bu transferden 2.4 milyon euro yıllık ücret alacak. 4 yıllık sözleşmeye imza atacak olan Emmanuel Emenike'nin, bugün içerisinde İstanbul'a geleceğini bildiren Itar Tass, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kendini Fenerbahçeli yapacak imzayı atacağı belirtildi.

RUSYA'DA NE YAPTI ?

2011/2012 sezonunun başında Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra, aynı dönemde Rusya Premier League ekiplerinden Spartak Moskova'ya giden Emmanuel Emenike, özellikle ilk sezonunda oldukça başarılı bir performans sergiledi.

Transfer olduğu dönemde, Rusya'da henüz ligi ortasıyken, ilk sezonunda Nijeryalı oyuncu Spartak forması ile çıktığı 22 lig maçında 13 gole imza atmayı başardı.

Spartak ile geçen sezona da golle başlayan Emenike'nin performansı ilk yılını arattı. 18 hafta içinde 5 gol atmayı başaran Nijeryalı oyuncu, ligde oynanan Anzhi maçında yaşadığı sakatlıktan sonra sezonu kapadı. 2 Mayıs günü başarılı bir ameliyat geçiren Emenike, tedavi sürecinin ardından Rusya'da yeni başlayan 2013-2014 sezonunda da oynadığı 3 karşılaşmada 2 gol atma başarısı gösterdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!