comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rıdvan Dilmen: 'F.Bahçe için tehlikeli'

07 Ağustos 2013, Çarşamba 09:02

"Salzburg iki maçta 10 civarında pozisyon buldu. Ve enteresandır bu pozisyonları F.Bahçe takım halinde savunmadayken buldu. Bu da tehlikeli. "

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe ile Salzburg arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme rövanş maçını değerlendirdi. Sarı lacivertlilerin 3-1 kazandığı maçta fazla pozisyon verdiğini belirten Dilmen, her iki maçın yıldızının Volkan Demirel olmasının oldukça dikkat çekici bir nokta olduğunu belirtti ve Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal'a tavsiyelerde bulundu.

İşte Rıdvan Dilmen'in Sabah için yazdığı köşe yazısı;

"Bazen; ama çok nadirdir, yediğiniz goller size avantaj olarak dönebilir. F.Bahçe de şu iki maçta bunu yaşadı. Deplasmanda 70 dakika mahkumdu. Bol pozisyon verdi, golü yedi, sonra tek kaleye yakın maç oynadı. Dün de maçın başında golü yedi, bu da avantaj oldu.

Salzburg'un iki maçta da gördüğüm en büyük problemi, kalesine yüklenildiğinde pozisyon vermeleri ve kırılgan yapıları. F.Bahçe'de oyuncuların geçen yıldan alışkanlığı olan geriden gelip öne geçme alışkanlığını koruması bu yıl içinde bir avantaj. Ancak bazen çok kritik sınavlarda, ciddi takımlara karşı bunu başaramayabilirsiniz. F.Bahçe'nin attığı üç gol de birbirinden güzel. İlk golde top Meireles'in ayağına oturuyor. Moussa Sow tam 'Moussa Sow golü' atıyor. Kontrolü ve vuruşu mükemmel. Webo da topun sekmesini avantaja çevirip kalecinin üzerinden golü yaptı.

Ama bu üç güzel gol aslında genel performans olarak tehlikeli. Çünkü her maçta çok güzel üç gol atamayabilirsiniz. Çünkü oyunun son bölümünde Mehmet Topal'ın getirip Webo'nun vuramadığı pozisyon dışında pozisyonu yok F.Bahçe'nin. Bunun dışında iki maçta da F.Bahçe'nin en iyi oyuncusunun Volkan olması ciddi uyarıdır.

BASKETBOL KOÇU GİBİ OLMALI...

Salzburg iki maçta 10 civarında pozisyon buldu. Ve enteresandır bu pozisyonları F.Bahçe takım halinde savunmadayken buldu. Bu da tehlikeli. Salzburg'daki maçta gole kadar 5 pozisyon verdi F.Bahçe. Dün golü yediler, üç gol atmalarına rağmen skoru haklı olarak korumak isterken yine birçok pozisyon verdiler. Sezon başı evet, rakibin ligi başladı evet, hazır değiller evet ama iki ciddi maçta verilen 10 gol pozisyonu, hücum girişimlerinde de bireysel beceriler Yanal'ın en çok dikkate alması gereken konu.

Geçen yıl ligin ikinci yarısında Kocaman'ın oynadığı düzenle oynadı F.Bahçe. İleride Kuyt, Sow ve Webo oyunun tamamında değişken oynadılar. Tipik sağ, sol ve santrfor gibi oynamadılar. Bu yetenekli oldukları için hücumda avantaj sağlar. Bu üç oyuncu sağlıklı sezon geçirirse 40 civarı gol bulurlar. Ama bu durum dönüşlerde takım savunmasında arıza yaratabilir. Taktiksel anlamda işleri kolay değil.

BENCE ERSUN YANAL'IN BİR BASKETBOL KOÇU GİBİ OYUNCULARINA HÜCUMDA VE ÖZELLİKLE SAVUNMADA BIRAKIN METREYİ, SANTİM SANTİM POZİSYONLARINI EZBERLETMESİ LAZIM."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!