comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'de derbi öncesi KIRMIZI alarm!

07 Ağustos 2013, Çarşamba 04:02

Gözünü Galatasaray'la oynanacak olan Süper Kupa Finali'ne çeviren Fenerbahçe'de oynamama ihtimali yüksek olan oyuncuların çokluğu teknik heyette sıkıntı yaratıyor.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda 1-1'in rövanşında Avusturya temsilcisi Salzburg'u Kadıköy'de 3-1 mağlup ederek adını play-off turuna yazdıran Fenerbahçe'de, gözler artık Galatasay ile 11 Ağustos'ta oynanacak olan Süper Kupa Finali'ne çevrildi.

Salzburg'u saf dışı bırakarak yoluna devam eden Fenerbahçe'de, Galatasaray maçı öncesinde yaşanan sakatlıklar, cezalar ve gelen milli davetler bir hayli can sıkıyor, hatta kırmızı alarm verilmesine neden oluyor.

HEM OFANS HEM DEFANS TEHLİKEDE!

Sarı-lacivertli ekipte orta saha oyuncularının yaşadığı sakatlıklar ciddi şekilde can sıkarken, savunma ve hücum bölgesinde forma giyen tecrübeli ve önemli isimlere ise milli davet gelmesi iyice tedirginlik yarattı.

Kanarya'nın Portekizli yıldızı Raul Meireles'in Salzburg ile oynanan ve 3-1'lik Fenerbahçe galibiyeti ile sona eren mücadelede belindeki sakatlığın nüksetmesi ve bir diğer orta saha gediklisi Emre Belözoğlu'nun da sakatlığının tam olarak geçmemesi, her iki ismin de Galatasaray ile oynanacak olan Süper Kupa Finali'nde forma giymeme ihtimalini arttırıyor.

Ayrıca sol omzundaki ve kasığındaki yırtıklarından dolayı Mayıs ayında ameliyat olan ve Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlıkları kapsamında şimdiye kadar oynadığı maçları kaçıran Gökhan Gönül'ün de Galatasaray karşısında forma giymesi beklenmiyor.

MİLLİ TAKIM TEHLİKESİ

Sarı-lacivertli ekibin yeni sezon öncesi oynadığı hazırlık karşılaşmaları ve Salzburg ile oynanan Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu serisinde ortaya koyduğu performansla göz dolduran Bruno Alves ile takımın en önemli gol silahlarından birisi olan Moussa Sow için de milli forma tehlikesi bulunuyor.

Her iki ismin de 14 Ağustos tarihinde ülkelerinin oynayacağı hazırlık karşılaşmalarının kadrolarına dahil edilmesi bir başka sıkıntıyı doğurdu. Senegal ve Portekiz'in söz konusu maçların hazırlıklarını birkaç gün öncesinden yapması beklenirken, kampa katılmaları halinde her iki isim de Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı oynayacağı Süper Kupa finalinde forma giyemeyecek.

TAM KÜLLERİNDEN DOĞDU DERKEN..

Fenerbahçe'nin en büyük ve Gökhan Gönül'ün ardından bir diğer kesin eksiği ise, belki de sarı-lacivertli ekibin en çok açık vermekten korktuğu mevkiide meydana gelecek. Yeni sezon öncesi oynanan karşılaşmalarda sergilediği performans ile otoritelerden ve taraftarlardan tam not alan Volkan Demirel, Süper Kupa'da çubukludan ayrı kalacak.

Geride bıraktığımız sezonun 33. haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada rakibi Sabri Sarıoğlu ile yaşadığı gerginliğin ardından 5 maç ceza alan Volkan Demirel, Galatasaray ile oyananacak olan Süper Kupa Finali'nde cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

ALPER POTUK İÇİN İLGİNÇ TESADÜF

İki ezeli rakip arasında 11 Ağustos tarihinde oynanacak olan Süper Kupa Finali, bir bakımdan ilginç bir buluşmaya da sahne olacak. Emre Belözoğlu ve Raul Meireles'in yokluğunda bu ciddi karşılaşmaya nasıl bir orta saha formasyonu ile çıkacağı merak edilen Fenerbahçe'de, orta alanda forma giymesi beklenen isimlerin başında Alper Potuk geliyor.

Genç oyuncu transfer döneminde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında adeta ufak çaplı bir savaşa neden olmuş ve sarı kırmızılı ekip tarafından kendisi ile görüşmelere başlandığına dair KAP'a bildirim gönderilmesine rağmen Fenerbahçe'nin kadrosuna dahil olmuştu. 22 yaşındaki oyuncu bu mücadelede forma giymesi durumunda, Fenerbahçe'ye imza atmasının ardından oynanan ilk derbi olan G.Saray maçında forma giymiş olacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!