comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal içeride sarsılmıyor!

07 Ağustos 2013, Çarşamba 00:39

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında Salzburg'u deviren Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın Avrupa'daki başarısı dikkat çekiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında Salzburg'u deviren Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın Avrupa'daki başarı istatistiği gözlerden kaçmadı. Şimdiye kadar çalıştırdığı takımlarda toplam 14 maçta yedek kulübesinde olan Yanal, evinde oynadığı müsabakalarda yenilgi yüzü görmedi.

 

Ersun Yanal kariyeri boyunca Avrupa Kupalarında 14 maça çıktı. Bu maçlarda 7 galibiyet 5 beraberlik 2 yenilgi alan Ersun Yanal bu sezon Fenerbahçe, geçen sezon Eskişehirspor, 2003-04 sezonunda Gençlerbirliği ile Avrupa'da mücadele etmişti. Ersun Yanal Avrupa kupalarında yönettiği takımlarla sahasında hiç yenilmedi. 2003-04 sezonunda Gençlerbirliği ile 1.tur'da sahasında Blackburn Rovers'ı 3-1 yenen Ersun Yanal 2.tur'da Sporting Lizbon ile sahasında 1-1 berabere kalmıştı.

Gençlerbirliği 3.tur'da İtalyan Parma ekibini sahasında 3-0 yenerken 4.tur'da İspanyol ekibi Valencia'yı sahasında 1-0 mağlup etmişti. Geçen sezon Eskişehirspor'un başında Avrupa Ligi 2.Ön Eleme turunda St.Johnstone ekibini sahasında 2-0 yenen Ersun Yanal, 3.Ön Eleme turunda ise O.Marsilya ile eşleşmiş sahasında 1-1 berabere kalmıştı. Bu sezonda Fenerbahçe'nin başında görev yapan Ersun Yanal sahasında Red Bull Salzburg takımını 3-1 yenmeyi başardı.

Başarılı hocanın görev yaptığı takımlar Avrupa kupalarında sahasında 5 galibiyet 2 beraberlik aldı hiç yenilmedi.



 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!