comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yüzde 100 Gökhan Gönül

04 Ağustos 2013, Pazar 10:02

Son yıllarda yaşamadığı sakatlık kalmayan, her sezonu acılar içinde tamamlayan F.Bahçe'nin gözbebeği Gökhan Gönül, ilk kez sağlam bir şekilde topbaşı yapacak.

Fenerbahçe'nin hem savunmada, hem de hücumdaki en önemli silahı olan Gökhan Gönül adeta yeniden doğdu.Sarı-lacivertli takıma 2007 yılında Oftaş'tan transfer olan milli futbolcu kısa sürede formayı kapmış, kariyer basamaklarını hızla tırmanmıştı. Ancak Gökhan bunun faturasını birçok kez ağır ödemişti.

Savaşçı kimliği yüzünden maçlarda ağır darbeler alan, buna rağmen ayakta durmayı her defasında başaran yıldız oyuncu çoğu maçta sakat sakat oynamış, tam hazır olmadan birçok kez sezonu açmak zorunda kalmıştı. Benfica maçında yere yığıldığı pozisyonda hatırlanacağı üzere tekmeye kafa uzatan bir yapıya sahip olan Gökhan 6 yıllık F.Bahçe macerasında ayak bileği, arka adale ve karın kasığı yırtığı, kaburga kırığı gibi sayısız ciddi sıkıntılar yaşadı.

Geçen sezonu da acılar içinde tamamlayan milli oyuncu, mayıs ayının sonunda sol omuz ve kasığındaki yırtıklar sebebiyle 3 saatlik bir operasyon geçirdi, ağır ameliyat sebebiyle 15 gün yataktan kalkamadı. 2007 yılından bu yana ilk kez sezona sağlam ve hazır girecek olan Gökhan'ın bu ay sonunda takıma katılması planlanıyor. Milli oyuncunun geri dönmesiyle savunmadaki sıkıntıların en aza inmesini bekleyen teknik heyet, güçlü ve sağlıklı bir Gökhan'ın takımın çehresini değiştireceğine de inanıyor.

Arkadaşlarından ayrı günde çift idmanla eksiklerini kapamaya çalışan Gökhan'ın eylül ayının ilk haftasından itibaren takımdaki yerini alacağını düşünen Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, yıldız oyuncuya yeni transfer gözüyle baktığı bildirildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!