comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Daniel Guiza: 'F.Bahçe'ye minnettarım'

03 Ağustos 2013, Cumartesi 12:48

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Daniel Güiza yeni takımı Cerro Porteno ile imzaladığı sözleşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

 Bir dönem Fenerbahçe'nin formasını giyen 32 yaşındaki İspanyol forvet Daniel Guiza, Paraguay Ligi takımlarından Cerro Porteno'ya transfer oldu ve İspanyol basınına yeni macerasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'de geçirdiği yıllar için her zaman minnettar olacağını belirten Guiza'nın röportajı, kariyerinin son noktasının Paraguay olacağını da belirtti.

İşte Daniel Guiza röportajı;

- Paraguay'daki yeni maceran için heyecanlı mısın?
"Farklı, güzel bir deneyim yaşayacağım için mutluyum. Umarım burada yeniden kendimi ispatlarım ve benim hakkımda olumsuz düşünenleri yanıltırım"

- Cerro Porteno'dan başka transfer teklifi aldın mı?
"Amerikan Ligi'nde Los Angeles ve Chicago benimle çok fazla ilgilendi ama ben bir futbol ülkesi olduğu için Paraguay'ı tercih ettim."

- İspanya Ligi'nde gol kralı oldun ve EURO 2008'de iyi bir performans gösterdin ve yurt dışı maceran başladı...
"O dönem benimle ilgilenen kulüplerden birisi de Fenerbahçe'ydi. La Liga'nın diğer ekipleri de beni istiyordu. Fenerbahçe büyük bir takım ve her zaman orada oynadığım için minnet duyacağım. Türkiye'de 3 harika yıl geçirdim. Şampiyonluk ve Süper Kupa sevinci yaşadım ve bir de ikincilik yaşadım."


 

-La Liga Liga'ya Getafe'yle dönüş yaptın. Neden başarılı olamadın?
"Real Betis ve Granada'da beni istedi ama ben Getafe'de karar kıldım. Çok fazla maç oynadım ama benden beklenen golleri atamadım. Daha sonra teknik direktörümüzle anlaşamamaya başladık ama ben Getafe kulübü de her zaman benimle olacaktır çünkü kariyerimde çok önemli bir dönem yaşadım."

- Daha sonra Malezya deneyimi...
"Gerçekten muhteşem. Aşık olduğum bir yer. Çok iyi bir takım ve çok iyi bir başkanımız vardı. Orada olduğum süre içinde çok keyif aldım ve bir gün oraya dönmeyi çok isterim."

- La Liga ekipleri neden Guiza'yı transfer etmek istemiyor?
"Şu anda İspanya'da işler çok karışık. Şu an bana hiçbir takım Getafe'yle olan sözleşmemdeki ücreti sağlayamıyor. İspanya'da bazı şeyler artık eskisi gibi değil. O yüzden futboldan zevk almak için yurt dışına çıkmalısınız. Bakın, Jesus Navas, Alvaro Negredo, Fernando Llorente, David Silva ve Fernando Torres hepsi"yurt dışında."

- Fenerbahçe'den Getafe'ye transfer olduğunda Getafe sana çok yüksek miktarda bir sözleşme yaptı. İspanya'daki diğer kulüplerde olmayan bir sözleşme...
"Evet, ama artık İspanya çok karmaşık. Şu an oyuncuları İspanya'da tutmak gerçekten çok zor. "

- Yeni takımında çok gol atacak mısın?
"Elbette. Cerro Porteno'yla sözleşme imzaladım ve burada yeniden kendimi ispatlayacağım. Burası benim son noktam olacak ve iyi sonlanacağını düşünüyorum."



 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!