comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe hukuk ekibinin beklentisi! Ceza..

18 Temmuz 2013, Perşembe 16:37

Fenerbahçe'de CAS'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası gözler sarı-lacivertli kulübün hukukçularına çevrildi.

Fenerbahçe'de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'ın verdiği karar sarı-lacivertli cephede morallerin yükselmesine sebep oldu. 

CAS'IN KARARI BİR İLK

UEFA Tahkim Kurulu'nun 2+1 yıllık Avrupa'dan men cezasını 2 yıl olarak onamasından sonra F.Bahçeli avukatlar hazır tuttukları dilekçe ile CAS'a hızlı bir başvuru gerçekleştirdi. Martens hukuk bürosu ile yürütülen ortak çalışma ile CAS tarihi bir karar vererek ilk kez bu konuda bir yürütmeyi durdurma kararı verdi.

BU ALGI ARTIK YOK

CAS'ın bugün yürütmeyi durdurma kararı vermemesi durumunda burada görülecek dava öncesi CAS tarafında "UEFA turnuvasında katılamadıklarına göre suçlamalar doğruydu" algısı ile bir duruşma başlayacaktı.

EN AZ 1 YIL KALKACAK BEKLENTİSİ

CAS Fenerbahçe ve UEFA adına önemli bir karara imza atarken, Fenerbahçeli avukatlar onanan iki yıllık cezanın en az 1 yılının kalkacağı yönünde bir tahminde bulunuyor.

CAS'a yapılan tedbir isteği Fenerbahçe SK tarafından gerçekleştirilirken, UEFA ise bu tedbire itiraz etmedi ve hızlı yargılama talebinde bulundu.

TÜRK KULÜPLERİNE YARADI

Fenerbahçeli avukatlara göre CAS'ın kararıyla Türk takımları uzun vadede olası bir böyle durumda kendilerine yarar sağlayabilecek çok büyük bir prestij kazandı.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!