comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'de son kurban 'yerli Messi' mi?

13 Temmuz 2013, Cumartesi 11:34

Fenerbahçe'nin genç oyuncularından Recep Niyaz'ın geleceğiyle ilgili karar merakla bekleniyor.

Sezon öncesi hazırlık kampı kapsamında hazırlıklarına Düzce'de bulunan Topuk Yaylası tesislerinde devam eden Fenerbahçe'de, Sezer Öztürk'ün ardından takımdan ayrılan son isim Beykan Şimşek olurken, bir diğer genç yıldızın geleceği de sorgulanmaya başlandı.

Orta sahada oyuncu bolluğu yaşayan ve son olarak bu mevkide forma giyen Beykan Şimşek'i Karabükspor'a 1 yıllığına kiralayan Fenerbahçe'de gözler, adı yine Karabükspor ile anılan bir diğer isim olan Recep Niyaz'a çevrildi... 2010 yılında Denizlispor altyapısından Fenerbahçe altyapısına transfer olan ve o dönem "yerli messi" olarak anılan yetenekli futbolcu hakkında sarı lacivertli ekibin yeni teknik adamı Ersun Yanal'ın nasıl bir yaptırım uygulayacağı bilinmezken, geride bıraktığımız sezonda Aykut Kocaman tarafından verilen şansları pek iyi değerlendiremeyen 95 doğumlu oyuncunun geleceği tam bir merak konusu haline geldi.

ORTA SAHANIN 3. KURBANI OLABİLİR...

Sezer Öztürk'ün Beşiktaş'a ve Beykan'ın da Karabükspor'a transfer olmasına rağmen hali hazırda yangın yeri olan orta sahanın ortasında görev yapan 11 futbolcusu bulanan Fenerbahçe'de, bu 11 kişilik grubun arasında en zayıf halka olarak göze çarpan isim Recep Niyaz olurken, yeni sezonda da fazla forma giyme ihtimali bulunmayan Recep'in, fizik anlamında geride kalmaması ve daha hazır hale gelmesi için kiralanma ihtimali gündemde.

Geride bıraktığımız sezonda sarı lacivertli forma ile 10 karşılaşmaya çıkan Recep, bu 10 mücadelede yalnızca 149 dakika sahada kalabildi. Dönemin teknik direktörü Kocaman tarafından genç yaşına rağmen şans tanınan Recep, fizik gücü anlamında yetersizliği ile dikkat çekti. Fizik olarak yaşının da etkisi ile rakiplerinden bir gömlek aşağıda bulunan Recep'in ikili mücadelelerde çoğu zaman kaybeden taraf olması, forma şansını zora sokan en büyük etken oldu.

"HAYATTA BELKİ DE EN İYİ YAPTIĞI İŞ GOL ATMAK..."

Aykut Kocaman tarafından UEFA Avrupa Ligi'nde Borussia M'gladbach ile oynanan ve bir nevi formalite havasında geçen mücadelede ilk 11'de sahaya çıkan Recep Niyaz, bu karşılaşmada 60 dakika sahada kaldı ve daha sonra yerini Brezilyalı orta saha oyuncusu Cristian Baroni'ye bıraktı.

Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü ise Ziraat Türkiye Kupası'nda Göztepe ile oynanan karşılaşmada kaydeden Recep, attığı bu golün ardından Aykut Kocaman'ın, "Çok goller atacağını düşünüyorum. Hayatta belki de en iyi yaptığı iş olarak görünüyor topu filelere göndermek. Bunu Fenerbahçe seyircisine çok yaşatacağını düşünüyorum" sözleri ile deneyimli teknik adamın büyük övgüsünü kazanmıştı.

Recep ayrıca, sarı lacivertli takımın deneyimli file bekçisi Volkan Demirel tarafından da büyük övgüler ile bahsedilmişti. Volkan Demirel katıldığı bir programda 95 doğumlu genç yetenek için "10 Senedir Fenerbahçe'deyim, 10 senedir birileriyle maç yapıyoruz Recep Niyaz gibi yetenekli bir futbolcu görmedim." ifadelerini kullanmıştı.

YAŞITLARI ARASINDA AĞIRLIĞINI KOYUYOR

Fenerbahçe ile olan sözleşmesini 3 yıl daha uzatarak kendisini 31 Mayıs 2016 yılına kadar sarı-lacivertli formaya bağlayan sözleşmeye imza atan Recep, ilk olarak 2011-12 sezonunda Fenerbahçe A takımına yükseldi

Fizik olarak yetersizliğine rağmen top tekniği, topla yaptığı süratli koşular ve son vuruşlardaki becerisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Recep, "abi"lerinin arasında sivrilemese de kendi yaş grubunda adeta fırtınalar estiriyor. Orta saha oyuncusu olmasına rağmen takımına skor anlamında da ciddi katkıda bulunan "yerli messi", U-18 Akademi Ligi'nde Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 4-1'lik skor ile geçerek şampiyonluğunu ilan ettiği karşılaşmanın ilk yarısında yaptığı hat-trick ile gündeme gelmişti.

İLK MAÇINDA KÖTÜ SÜRPRİZ...

Ayrıca, 16 Ocak 2012 tarihinde deplasmanda oynanan Manisaspor karşılaşmasında 79. dakikada Henri Bienvenu'nun yerine oyuna dahil olarak Fenerbahçe A takımı ile ilk maçına çıkan Recep Niyaz'ın, sarı lacivertli forma ile ilk defa ilk 11'de sahaya çıktığı Wisla Karakow maçı, başlama düdüğünden kısa bir süre sonra yoğun yağış sebebiyle iptal edilmişti


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!