comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Ya oynarım ya da giderim'

13 Temmuz 2013, Cumartesi 10:47

Fenerbahçe'de yabancı kontenjanında verilecek karar öncesi Nijeryalı Yobo'nun teknik ekibe rest çektiği iddia edildi.

Türk futbolunda büyük tartışma yaratan 6+0+4 kuralı, Fenerbahçe tarafından desteklenmiş, Alper Potuk'u renklerine katan Sarı-Lacivertli yönetim, hazırlıklarını bu doğrultuda yaptığını belirtmişti.
Fenerbahçe'de yabancılardan Joseph Yobo'nun kulübe rest çektiği iddia edildi. İddia yine Habertürk gazetesinden Feridun Niğdelioğlu'na ait.

Bu süreçte Fenerbahçe'nin kadrosunda bulunan 11 yabancının ne tavır göstereceği, kimin gideceği ise UEFA Tahkim Kurulu'nun kararının sonrasına bırakıldı. Ancak ‘ilk çatlak ses' Joseph Yobo'dan geldi.

Bruno Alves transferiyle ikinci plana düşen hatta gönderileceği iddia edilen Nijeryalı stoper, "Ya oynarım ya da giderim. Ne tribüne çıkarım ne de kulübede otururum” resti çekti. Geçen sezon başında bonservisine 3 milyon Euro ödenen 32 yaşındaki oyuncunun bu restinin altında ise milli forma sevdası yatıyor.

Nijerya Milli Takımı adına 95 maça çıkan ve 100'e ulaşarak ‘dalya' demek isteyen Yobo, F.Bahçe'de forma bulamazsa bu hedefine ulaşmanın çok zor olacağını düşünüyor. Nijerya Milli Takım Teknik Direktörü Stephen Keshi ile bu konuda görüşen ve "Oynamazsan seni kadroya alamam” yanıtını alan Yobo'nun 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Yıllık 2 milyon Euro alan oyuncunun, bonservisinin bedelsiz verilmesi halinde ayrılmaya da sıcak baktığı ifade edildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!