comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'1 gün bile ceza alsak...'

12 Temmuz 2013, Cuma 11:03

Fenerbahçe Futbol A.Ş Başkanı Aziz Yıldırım, “Ceza 1 yıla düşse, hatta ertelense de kabul etmem. 1 gün bile ceza alırsak CAS'a gideceğim” diye konuştu

Fenerbahçe kurmayları önceki gün İsviçre'ye gitti, belki de kulüp tarihinin en kritik kararı için UEFA Tahkim Kurulu'na savunma verdi. Peki beklenti ne?

Yıldırım çok net bir şekilde kulübün cezasının kaldırılmasını bekliyor. Aksi hiçbir kararı da kabullenmeye niyetli değil. Nyon'daki savunma sonrası arkadaşlarıyla durum değerlendirmesi yapan Yıldırım'ın söyledikleri de, bu kararını gözler önüne seriyor.

UEFA'nın peşin hükümlü davrandığını, ancak yaptıkları savunmayla fikirlerini önemli oranda değiştirdiklerini düşünen Yıdırım; “1. Etik Raporu, 2. Etik Raporu derken kafaları karıştı. Dosyada tapeler yoktu, eklediler. Tapelerin dosyada yer alacağını daha önceden öğrensek, ismi geçen bir uçak dolusu kişiyi buraya getirirdim. Ceza 1 yıla da düşse, ertelense de fark etmez. 1 gün bile ceza alsak CAS'a gideceğim” diye konuştu.

‘ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKARIZ'

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) gitmeleri halinde önlerinde savunma için daha uzun bir süreç olacağını belirten Yıldırımbu konuya da şöyle yaklaştı: “Birçok insanı gerek vizeleri olmadığı için gerek tapelerin olmaması nedeniyle buraya getirmedik. CAS'ta süre uzun. Hukuken çok daha iyi hazırlanıp o davadan alnımızın akıyla çıkarız.”

KARAR ERKEN ÇIKABİLİR

Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'yle ilgili kararı 15 Temmuz Pazartesi günü vereceği belirtilmişti. Ancak UEFA'da konuyla ilgili geniş bir çalışmanın olduğu ve kararın bugün akşam saatlerinde çıkabileceği ifade edildi.

BEKLEME SALONUNDA NELER KONUŞULDU?

Fenerbahçe'nin tarihi Tahkim Kurulu duruşması esnasında her tanık içeriye tek tek alındı. Sırasını bekleyen tanıkların arasında ise şu konular konuşuldu:

‘GÖZÜNÜ KARARTMIŞ'

"Palacios, bu sefer de 1. Etik Kurulu raporunu karşımıza çıkarmış. Bu raporun hukuki açıdan hiçbir geçerliliği yok. Dahası, bu adamın bu raporu kullanacak kadar gözünü karartmış olması manidar."

‘İLERİDE HESAP VERECEKLER'

"Federasyonun ve ülkenin bu işle ilgilenmeyip yeterince arka çıkmaması tarihe vahim bir leke olarak kazınacak. Burada zarar görecek olan sadece F.Bahçe değil tüm Türk futbolu olacak. Bugün bunu göremeyenler ileride hesap verecektir."

‘EZBERE CEZA ÇABASI'

"UEFA çifte standart uyguluyor. Ezbere ceza verilmeye çalışıldığı bu davadaki çelişkiler sayesinde apaçık ortada. Bu dava ileride üst ve yerel mahkemelere taşındığında UEFA'nın başına iş açacaktır."

TAPELERDE TARİH HATASI

UEFA Müfettişi Palacios'un sunduğu tapelerin tarih anlamında yanlış sıralanması F.Bahçe avukatlarının tepkisini çekti. Avukatların anlamı değiştirdiği gerekçesiyle konuya itiraz ettiği öğrenildi.

ARTI CEZA RİSKİ YOK

Türkiye'nin aksine UEFA Tahkim Kurulu'nun itiraz işlemlerinde cezayı artırma hakkı da bulunuyordu. Ancak Müfettiş Palacios'un bu yönde bir talebi olmadı. 2+1 yıllık cezanın artma riski de ortadan kalktı.

ÖZKÖK DURUŞMAYI ANLATTI

F.Bahçe'nin Nyon'daki savunmasına katılıp, tanıklığına başvurulan, gazeteci Ertuğrul Özkök, Lig Radyo'ya açıklamalarda bulundu. Özkök, özetle şu ifadeleri kullandı: “Tahkim Kurulu'nun karşı raporu bir akşam önce saat 18:00'de gelmiş ellerine. Savunma yapacakları 2. temel belge ellerine saat 18:00'de gelmiş. Ancak yine de F.Bahçe'yi çok hazırlıklı buldum. Dosyada özellikle telefon tapeleri var. O telefon tapelerinde Türkçe'nin futbol insanlarının günlük konuşmalarındaki havaları ve kelimelerin anlamlarını İngilizce'ye çevirmek çok zor. Denemişler biraz çevirmeyi ama ne kadar yapılırsa yapılsın Türkçe'de o söylemler mümkün değil. Tahkim Kurulu'ndaki heyetin suratlarını pek beğenmedim, gergin buldum. Aziz Yıldırım ise rahattı.”
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!