comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'yi Götze mi kurtardı?

12 Temmuz 2013, Cuma 09:48

UEFA Tahim Kurulu'na savunma yapan Fenerbahçe, Karabükspor maçının listeden çıkarıldığını gördü ve tartışmalar başladı.

Fenerbahçe'nin, UEFA Tahkim Kurulu'nda yaptığı savunmanın detayları belli olmaya başladı ama en çok tartışılan konulardan biri hiç şüphesiz, Karabükspor maçının suçlama listesinden düşürülmesi oldu.

Peki bu suçlama neden listeden çıkarıldı? Bu konuda bir kaç iddia var:

1- UEFA raportörleri maddi bir hata yaptılar.
2- Karabük maçı ile ilgili olarak Emenike beraat etmişti. Bundan dolayı bu suçlama da düşürüldü.

Bu iki iddia da doğrulanamadı. Ama bir yorum daha vardı ki, futbol dünyasını belki de tepeden tırnağa sarsacak nitelikteydi. Bu yorumun sahibi de sarı lacivertlileri UEFA Tahkim Kurulu'nda temsil eden avukatlardı. işte avukatların o yorumu:

BAYERN MÜNİH'İ KARŞILARINA ALAMADILAR

"Hatırlayın Karabük maçıyla ilgili suçlamayı... Fenerbahçe'nin, transfer teklifiyle Emenike'nin kendilerine karşı oynamasının önüne geçtiği söyleniyordu. Başka bir deyişle F.Bahçe, transfer şikesi yapmakla suçlanıyordu.

Son şampiyonlar ligi finaline bakın... B. Münih ile B. Dortmund. karşılaştı. Dortmund'un önemli oyuncusu Götze oynamadı. Çünkü B.Münih ile anlaşmıştı ve sakat olduğunu öne sürüp yeni takımına karşı forma giymedi. Eğer UEFA, Emenike olayı ile ilgili sarı lacivertli kulübü suçlasa Götze için zor durumda kalırdı. Ve belki de Bayern Münih gibi kulübü de soruşturma kapsamına alması gerekirdi. Bunu göze alamadılar ve Karabük maçını listeden çıkardılar."

Fenerbahçeli avukatların düşüncesi bu. UEFA eğer daha farklı bir yorum getirmezse en akla yatkın yorum da bu galiba...

YENİ TAKIMINA KARŞI OYNAMADI

B.Münih en büyük rakibi B. Dortmund'un yıldızı Götze ile sezon bitmeden anlaşmaya vardı. Kamuoyuna da açıklanan bu transfer sonrası başarılı futbolcu, yeni sezonda oynayacağı B. Münih'e karşı ligde forma giydi. Ancak Şampiyonlar Ligi finalinde sakatlığını gerekçe göstererek B. Münih'e karşı sahaya çıkmayınca ortalık karıştı. Emenike de 2010-11 sezonunda F.Bahçe maçında sakat olduğu için oynamamış daha sonra sarı lacivertlilere transfer olmuştu.

F.BAHÇE'NİN LEHİNE Mİ?

Perşembe günü Hürriyet'te yer alan Karabük maçının raporlardan çıkarılması olayının Fenerbahçe'nin lehine bir gelişme olabileceği yorumları yapılıyor. Müfettiş bu maçın yerine polis dinlemelerini koyarak sarı lacivertlilerin tepkisini çekti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!