comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe B planını hazırladı!

17 Haziran 2013, Pazartesi 09:17

Fenerbahçe, Oscar Cardozo için Benfica ile son kez konuşacak. Anlaşma olmazsa Emmanuel Adebayor'a yönelinecek. Benfica'nın rest karşısında yumuşaması bekleniyor

Fenerbahçe'den Benfica'ya Oscar Cardozo resti!.. Benfica'yla bir süredir Paraguaylı golcü için kıran kırana bir pazarlık yapan Sarı-Lacivertli yönetim Portekiz kulübüne 12 milyon Euro'luk bir teklifte bulunmuştu. Fenerbahçe'nin cazip önerisi karşısında Sarı-Lacivertli yönetime önce olumlu mesajlar veren Benfica Yönetimi araya İtalyan takımlarından Napoli'nin girmesi nedeniyle oyalama taktiği yapmaya başladı. Oscar Cardozo'nun fiyatını daha da artırarak para kazanmak isteyen Portekiz kulübünün bu tutumu karşısında rest çeken Fenerbahçe'nin bu oyuncunun alternatifi olarak düşündüğü Tottenhamlı Emmanuel Adebayor'ı yeni hedef olarak belirlediği öne sürüldü.

Cardozo'nun menajeri Pedro Aldave'nin de yıldız oyuncu hakkında sürekli çelişkili açıklamalar yapması nedeniyle geri adım atan Sarı-Lacivertli yöneticilerin Benfica'nın sürekli fiyat artırması nedeniyle Adebayor ismine daha sıcak bakmaya başladığı iddia edildi. Togolu futbolcu geçtiğimiz sezonlarda da birkaç kez Fenerbahçe'nin gündemine girmiş ancak astronomik rakam istenmesi nedeniyle o dönemde bu transfer rafa kaldırılmıştı.

F.BAHÇE'YE GELEBİLİR
Ada basını geçen sezon beklenen performansın çok altında kalan Adebayor'ın Fenerbahçe'ye transfer olmasının hiç sürpriz sayılmaması gerektiğini yazarak, "Cardozo için bastıran ama sürekli fiyat artırımıyla karşılaşan F.Bahçe'nin bu oyuncuyu Tottenham'dan alması sürpriz sayılmamalı" yorumunda bulundu.

5 GOL 2 ASİSTİ VAR
İki sezondan beri İngiliz kulübü Tottenham'da forma giyen Togolu futbolcu 25 maçta forma giyerken 5 gol 2 asistle oynadı. İngiliz ekibinde Avrupa Ligi'nde 8 maça çıkan 29 yaşındaki oyuncu 3 kez fileleri havalandırmayı başardı. 2015'te sözleşmesi bitecek olan Adebayor'un piyasa değeri 12 milyon Euro.

GALATASARAY'IN DA LİSTESİNDEYDİ
Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan Adebayor'ın adı sezon başı ve devre arasında Galatasaray'la anılmıştı. Ancak bu transfer bir türlü gerçekleşememişti.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!