comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Egemenoğlu'ndan şok iddia: 'UEFA F.Bahçe'yi almayın dedi'

12 Haziran 2013, Çarşamba 20:46

Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki TFF Yönetimi'nde yer alan avukat Yunus Egemenoğlu, şike sürecinin başlangıcında yaşananlar ve UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı disiplin kuruluna sevk etmesiyle ilgili konuştu..

Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki TFF Yönetimi\'nde yer alan avukat Yunus Egemenoğlu, şike sürecinin başlangıcında yaşananlar ve UEFA\'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş\'ı disiplin kuruluna sevk etmesiyle ilgili Radyospor\'da Aydın Cingöz\'le Haber Aktif programına açıklamalarda bulundu.

Yunus Egemenoğlu\'nun açıklamalarından derlenenler şu şekilde:
\"Bu süreç 1.5 sene önceye dönersek hep altını çizmeye çalıştığımız boyutta. Mehmet Ali Aydınlar\'ın başkan olduğu dönemde UEFA\'nun bu süreci FIFA ile birlikte izlediği bu izlemeyle beraber iki olayla karşı karşıya kalabileceğimizin altını çizmeye çalışıyorduk. Bunlardan ilki; bu şekilde takımlarımızın ve birtakım yöneticilerimizin disiplin kuruluna sevk edilmesiydi. Yani şu an içinde bulunduğumuz süreç. Diğeri ikincisi de bu süreç sonunda eğer disiplinden bir cezalandırma kararı çıkarsa çıkarsa Türkiye Futbol Federasyonu\'na bu konuyla ilgili vermiş olduğu mevcut kararı gözden geçirip kamu vicdanına uygun kararların verilmesine yönelik bir uyarı yazısı ve bunların yapılmaması halinde müeyyide uygulaması durumuydu. Hep altını çizdiğimiz iki konu buydu.
Hatırlıyorsanız o süreçte de UEFA ile görüşmeler yapılmıştı. UEFA yapılan görüşmelerde 3 tane ana başlık vardı.
Birincisi Fenerbahçe\'nin UEFA\'nın isteği üzerine Avrupa\'ya gidememesi üzerine CAS\'ta açtığı davadan vazgeçilmesiydi. Fenerbahçe biliyorsunuz daha sonra vazgeçti davadan.
İkincisi burada mutlak ve mutlak bu Avrupa\'ya gitmemenin 1 seneyle sınırlı kalmayıp asgari iki sene olmasını isteği vardı UEFA\'nın.
Üçüncüsü ise adil bir yargılama sonrasında kamu vicdanını rahatlatacak bir hükümlerin konulması isteğiydi.

Hatırlarsanız bir genel kurul yapıldı bu süreçte. Küme düşme yerine puan silme ve para cezaları yönünde bir tadilat yapılsın mı diye genel kurulun gündemine getirilmişti.
Bunlar kabul edilseydi ve Fenerbahçe bir yıl Avrupa\'ya gitmediğinin dışında bir yıl da gitmemeyi kabul etseydi buradaki disiplin soruşturması açılmaz, ne ülke federasyonu yaptırım ile karşılaşma tehlikesi içinde kalmazdı.
Bizim bunu Fenerbahçe\'ye sunmamızın dışında Fenerbahçe üst düzey yöneticileri vasıtasıyla İsviçre\'de yaptığı toplantıda UEFA yetkilileriyle de birebir konuştu.\"

Fenerbahçe\'nin Avrupa\'ya gönderilmemesi ile ilgili de konuşan Egemenoğlu, \"Burada bir bilgi kirliliği yaratılmaya çalışılıyor. UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu\'na bu görüşmelere başlamadan önce olayların hemen patlak verdiği dönemde TFF ile direk görüşme yapmayıp sadece her görüşmeyi bildirin dediği sürecin başında acil koduyla bir yazı gönderdi. Bu yazıda dedi ki; gelişmeleri izliyoruz Fenerbahçe\'yi Avrupa\'ya göndermeyin. Eğer gönderirseniz TFF\'ye şöyle şöyle yaptırımlar yapacağız diye resmi yazı gönderdi. UEFa\'nın isteği çok netti, ya bunu yapın ya ceza vereceğiz. UEFA\'nın resmi yazısı baz alınırak 1 yıl süreyle Fenerbahçe\'nin Avrupa\'ya gitmemesi yönünde karar alındı.
Yazıda Fenerbahçe Avrupa kupalarına katılmasın, men edin. Çok net emir veriyor. Bunu yapmazsanız da biz Türkiye\'ye yurt dışı müsabakalarından men cezası veririz. Eğer direnir Fenerbahçe\'yi gönderirseniz bütün ülke takımlarınızı almayacağız diyor, bu resmi yazıda. Bu kadar açık, kesin ve netti\" diye konuştu.

Bundan sonra olabilecekler hakkında da konuşan Egemenoğlu, \"İnsanların muhakkak savunma hakları var. Savunmalarını yapacaklar. Olumlu karar çıkarsa ülke olarak rahatlayacağız. Ceza çıktı, tahkime gidildi tahkim reddetti. Şu anki durum artçı, o zaman asıl tsunami gelecek. UEFA Disiplin Komitesi\'nin verdiği bir karar olacak, TFF\'nin verdiği bir karar var aklama. Futbolun iki tane bölümünün aynı olayla farklı karar vermesi halinde yüzde yüz bir yazı gelecek. TFF\'ye diyecek ki; bu olayla ilgili benim disiplin komitem ceza uygulaması yapmıştır. Oysaki aynı olayla ilgili TFF\'nin vermiş olduğu kararlar böyledir.Şu karar süre size .... gün. Kamu vicdanını rahatlatacak, UEFA kararıyla ters düşmeyecek gerekli yargılamanın yapılıp kararın düzeltilmesini, eğer düzeltilmezseniz ülkeyle ilgili uluslararası müsabakalardan menle ilgili şunların şunların yapılacağı gibi bir ihtar gelme olasılığını söylüyorduk. Asıl tsunami bu. Benim asıl korkum bu. Öyle bir şey olursa bu yazı oturacak gündemimize. O zaman bütün ülke olarak başlayacağız düşünmeye ne yapacağız diye\" ifadelerini kullandı.

O zaman UEFA ile anlaştıklarını bir kez daha vurgulayan Egemenoğlu, \"UEFA bize ceza ver demedi; yargıla, savunmalarının al, eğer suçlu kanaati oluşursa o zaman küme düşme yerine puan silme cezası ver demişti\" diye konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!