comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'den G.Saray'a Alper çalımı! İşte detaylar

21 Mayıs 2013, Salı 22:26

Fenerbahçe, Galatasaray'ın transfer görüşmelerine başladığını borsaya bildirdiği Alper Potuk için Eskişehirspor kulübüyle anlaşmaya vardı.  

Lig TV'nin haberine göre Galatasaray ile anlaştığı iddia edilen Alper Potuk gelecek sezondan itibaren Fenerbahçe forması giyecek.

Radyospor'a konuşan Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, Alper Potuk'un Fenerbahçe'ye transfer olduğunu açıkladı. Fenerbahçe'nin Alper Potuk'a karşılık 6 milyon 250 bin avro + Orhan Şam ve Henri Bienvenu'yü takasta kullanacağı iddia ediliyor.
Lig TV muhabiri Loran Vayloyan'ın aktardığına göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Eskişehirspor yönetimi ile yaklaşık üç saat görüştü. Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal'ın “Biz Galatasaray'a söz verdik” demesine rağmen Yüksel Çağlar'ın aracılığı ile iki başkan el sıkıştı.

F.BAHÇE İLK HAREKETİ 16:00'DA YAPTI!
Galatasaray'ın Alper Potuk'u KAP'a bildirimesinin ardından harekete geçen Fenerbahçe, 20 Mayıs Salı günü akşam 16:00 sularında Eskişehirspor'a resmi teklifini yaptı. Akşam 20:00 sularında Alper Potuk için gelen teklifleri değerlendirmek için toplanan Eskişehirspor Yönetimi, Fenerbahçe'den gelen teklifi cazip buldu ve son kararını verdi.

İSTİFADAN DÖNDÜRDÜ, ŞİMDİ DE ALPER...
Transferde kilit rol oynayan isim ise; bu sezon başında Aykut Kocaman'ı istifadan döndüren işadamı Yüksek Çağlar oldu. Ligde sezonun ikinci yarısının başlamasına kısa bir süre kala Bodrum'da özel bir davet veren Yüksel Çağlar, bu davete Aziz Yıldırım, İhsan Kalkavan, Abdullah Kığılı, Mubariz Mansimov, Rıdvan Dilmen, Halil Ünal ve Ersun Yanal'ı davet etmişti. Bodrum'daki özel davette Özgür Çek ve Ersun Yanal hakkında geçen sohbetlerden dolayı karşı karşıya gelen ve şiddetli bir tartışmanın içerisine giren Aziz Yıldırım ile Halil Ünal'ı diğer konuklar güçlükle sakinleştirmiş ve Ünal davetten erken bir saatte ayrılmak zorunda kalmıştı.

ÜNAL İLE YILDIRIM'I ALPER BARIŞTIRDI!
Yaklaşık 6 aydır görüşmeyen Aziz Yıldırım ile Halil Ünal'ı yeniden birleştiren ise Alper Potuk oldu. Alper Potuk'un transferi için işadamı Yüksel Çağlar'dan destek isteyen Yıldırım, yönetime verdiği talimatla da transfer için Eskişehirspor'a resmi teklifini iletti. Fenerbahçe'den gelen teklifi değerlendiren Eskişehirspor, gelen teklifi Alper Potuk'a iletti ve milli futbolcudan gelen 'olur' cevabıyla sarı-lacivertli kulübün teklifine yönetim kurulu kararıyla 'evet' dedi.

KADIKÖY'DE YUHALANDI
Fenerbahçe ile Eskişehirspor arasında Kadıköy'de oynanan maçta sarı-lacivertli taraftarların büyük tepkisini çeken ve maçın büyük bir bölümünde 'yuhalanan' Alper Potuk ile teknik direktör Aykut Kocaman'ın da bir telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!