comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Sabri ile Drogba bana küfür etti'

14 Mayıs 2013, Salı 10:50

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbide iki takım futbolcuları arasında neler yaşandı, neden kavga çıktı?

Derbiye gölge düşüren kaptan kavgasında Volkan Demirel, Sabri Sarıoğlu'na böyle bağırdı; "Senin a.... k....", sarı kırmızılı futbolcu da rakibine şu şekilde karşılık verdi ve ortalık karıştı "Adam mısın lan."

Karşılıklı diyaloglar duyanları utançtan yerin dibine sokarken, ezeli rakipler arasındaki fair-play'e bir kez daha onarılmayacak kadar büyük yara verdi.

F.Bahçe-G.Saray derbisi ufak tefek gerginliklere rağmen 90. dakikaya kadar büyük bir olay yaşanmadan geldi. Ancak bu dakikada patlak veren ve sarı lacivertlilerin kaptanı Volkan Demirel ile sarı kırmızılıların kaptanı Sabri Sarıoğlu'nun mahalle kavgasını anımsatan görüntüleri her şeyin önüne geçti. Maç sonrası da en çok iki kaptanın horoz dövüşü masaya yatırıldı. Peki ne oldu da o uzatma dakikalarında iki milli futbolcu bu kadar kendinden geçti. İşte tam önümde gerçekleşen ve an be an tanık olduğum kavga...

TAM ÖNÜMDE KAVGA ÇIKTI

Hürriyet Gazetesi'nden Süleyman Arat, Volkan ile Sabri arasındaki kavgayı şu sözlerle anlattı:

"Saha içinde Alex tribünü diye bilinen korner köşesinde fotoğraf çekiyordum. Tam da diğer foto muhabiri arkadaşlarımla 'Çok şükür olaysız bitti' diye aramızda konuşurken auta çıkan bir ölü topta saha karışıverdi. Melo kendi yarı sahasından topu sağ tarafa doğru ortaladı. Sabri atak yaparken, top Volkan'ın kotrolünde auta çıktı. F.Bahçe Kalecisi, kuvvetli bir depar atan Sabri'nin önünde durarak hem rakibini etkisiz hale getirdi hem de arkası dönükken iki eliyle yumuşak şekilde itti.

HOROZ DÖVÜŞÜ GİBİYDİ

Sabri de bu hareket üzerine iki elini havaya kaldırarak itiraz etti ve bir şeyler söyledi. Ancak sarı kırmızılı futbolcunun itirazı ve söylediği sözler üzerine Volkan önce topu yerden aldı, ardından da Sabri'yi sol eliyle bu kez sert bir şekilde itti. İtişme bir süre daha devam etti ve araya diğer futbolcular da girdi. Volkan bu sırada Sabri ile göğüs göğüse geldi ve ikili bu şekilde önüme doğru sürüklendi. Ardından olay yerine hakem Cüneyt Çakır geldi ve iki futbolcuyu yanına çağırdı. Tek kelime dahi söylemeden hemen kırmızı kartını çıkardı.

Hakem Çakır'ın kararına iki futbolcu da hiç itiraz etmedi. Kartın ardından Volkan sol eliyle Sabri'ye sarıldı ve sağ elini rakibinin göğsüne vurarak şu küfrü etti:
- İçeride senin a... k...
Bunun üzerine hiddetlenen Sabri de Volkan'a saha içinde defalarca şöyle bağırdı:
- Sen adam mısın ulan! Sen delikanlı mısın?

YÜZ KIZARTAN DİYALOGLAR

Ardından da sağ elini Volkan'ın ensesine götürerek sıkmaya başladı. Yaklaşık 10 saniye kadar Sabri'nin elleri kendisinden çok daha iri yapılı file bekçisinin ensesinde dururken Volkan ise buna hiç müdahale etmeyerek 'Bakın görün işte' der gibi sağa sola bakındı.
İki futbolcu arkadaşları tarafından tekrar ayrıldığı sırada Volkan başını sallayarak 'A.... K....' diye konuştu ve ikili soyunma odalarına doğru yöneldi."

"HASAN ŞAŞ BANA ÖLDÜRECEK GİBİ BAKTI"

Derbinin devre arasında da iki takım oyuncuları ufak çaplı gerginlikler yaşadı. Gökhan Gönül ve Burak'ın tartışması saha içinde başlamış ve soyunma odasına kadar taşmıştı. O sırada Volkan geldi ve "Uzatmayın da içeri girin" dedi. Bunun üzerine G.Saray menajeri Şükrü Hanedan, "Volkan sen burada hep bunları yapıyorsun" diye tepki gösterirken münakaşaya Hasan Şaş da dahil oldu. Volkan ise, karşılaşma sonrası, "Şaş bana orada öldürecek gibi baktı" diyerek ilginç bir yorumda bulundu.

VOLKAN: "SABRİ İLE DROGBA KÜFÜR ETTİ"

Derbide gördüğü kırmızı kartla çok tartışılan Volkan Demirel'e sıcağı sıcağına yaşadıklarını sorduk. Sabri ile karşı karşıya geldiği pozisyonda neler olmuştu? Mehmet Topal kaleye geçince ne hissetmişti? Çarpıcı yanıtlar verdi:

- Sabri ile saha içinde tam olarak ne yaşadınız?
Ben auta giden bir topun peşinden koştum. Sabri de geldi… Orada normal bir perdeleme yaptım. Bana çarptı. 'Ne yapıyorsun sen?' dedim. Bir anda bana sarıldı. Ben de ona sarıldım. Boynumu sıkıp beni tahrik etti.

- Peki sence Sabri'nin amacı neydi?
Sabri sahaya teknik, taktik ya da başka bir şey için girmemişti. Sadece provokasyon yapmaya girmişti. O an Sabri de bana küfür etti, Drogba da... Rakibimizde oynayan herkes biz ceza alalım, saha kapansın diye uğraştı.

AMAÇLARI ALAY ETMEKTİ
- Olaylar neden bu kadar büyüdü?

Onların amacı bizimle alay etmek, küçük düşürmekti. Saha içinde yaptıkları ve maç sonuna tahtaya yazdıkları ile zaten bunu gösterdiler. Biz sadece ciddi bir şekilde şampiyonlar ligi için mücadele ettik.

Mehmet Topal kaleye geçince ne düşündün? Gol yeriz diye korktun mu?
- Hayır, hiç korkmadım. Çünkü galip geleceğimizden adım gibi emindim. Sadece maç bitsin ve sevinelim diye düşünüyordum o anda. İçimde en küçük bir korku kırıntısı yoktu.

"NEDEN BÖYLE YAPIYORSUN?" DEDİM, KÜFÜR ETTİ"

Volkan'la yaşadığı kavga konusunda konuşmayan Sabri, o anı arkadaşlarına anlattı.

Galatasaray Kaptanı Sabri Sarıoğlu, Fenerbahçe Kaptanı Volkan Demirel ile yaşadığı kavga hakkında dün de sessizliğini korudu. Sarı kırmızılı futbolcu, derbiye gölge düşüren olayla ilgili herhangi bir demeç vermemeyi tercih etti. Ancak Sabri'nin 90 dakika sonrası soyunma odasında arkadaşlarına o anı, "Top oyundan çıkarken Volkan'ın bana bir hamlesi oldu. Ben 'neden böyle yapıyorsun' derken, küfürle karşılık aldım. Ardından kırmızı kart sonrasında ise, Volkan gelip sarılırken de eğilip hoş olmayan küfürlü sözler sarf etti. Yazık, çok yazık" sözleriyle anlattığı öğrenildi.

VOLKAN'IN VUKUATLARI

27 Şubat 2008- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçı: Fenerbahçe maça 9 kişi devam ederken Galatasaray uzatmada 2-1 öne geçti. Bu noktadan sonra çılgına dönen Volkan, Brezilyalı Lincoln'e saldırdı. Maç sonrası Cassio Lincoln'ün ailesine küfür ettiğini söyleyen milli kaleci 4 maç ceza aldı.

12 Nisan 2009- Turkcell Süper Lig 27. hafta maçı: 0-0 sona eren mücadelenin sonlarında Lugano ve Emre Aşık'ın başlattığı kavgada, 4 kırmızı kart çıktı. Volkan bu kavgaların hiçbirinde yoktu. Ancak tribünden milli kaleciye inanılmaz bir tepki geldi. Volkan'ın Galatasaray taraftarına karşı cinsel organını tuttuğu iddia edildi. Volkan, kasık sakatlığı nedeniyle o hareketi yaptığını söyledi. Ancak 3 maç cezadan kurtulamadı.

28 Mart 2010- Turkcell Super Lig 27. hafta maçı: Fenerbahçe mücadelede Selçuk'un golüyle 1-0 öne geçti. Maçın uzatma dakikalarında yine Volkan Demirel sahne aldı. Topu kalçasıyla kontrol etti. Önceki gün yaptığı açıklamada "Amacım rakiple dalga geçmek değildi. Sadece şov yapmak istedim" dedi.

15 Haziran 2008- Türkiye Çek Cumhuriyeti Euro 2008 grup karşılaşması: 2-0'dan 3-2'ye çevirilen efsane maçın son dakikalarında Volkan Çek forvet Koller'le tartışmasında oyuncuyu iterek yere düşürdü. Karşılaşmada 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanan ay yıldızlılarda kaleye Tuncay Şanlı geçti. Tedirginlikle geçen son dakikaların ardından Milli takım çeyrek finale yükselse de yaşanan olay akıllara Volkan'ın yaptıklarıyla kazındı.

2 Haziran 2012: Milli Takım'ın Avusturya kampı: Kaleci Volkan Demirel ile Foto Muhabiri Vedat Danacı arasında gerginlik yaşandı. Fotoğraf çekmesine kızdığı Danacı'nın üzerine yürüyen Volkan, hakaretlerde bulundu. Volkan, yaşanan olayla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Volkan sözlerine ''Bugüne kadar düzgün işini yapan kimseye saygısızlık yapmadım. Ancak ben de aynı saygıyı karşı taraftan bekliyorum'' ifadeleriyle başladı.

SABRİ'NİN VUKUTATLARI

12 Nisan 2009- Galatasaray-Fenerbahçe maçı: Gergin geçen ve 4 kırmızı karta sahne olan maçın ilk yarısında Emre Belözoğlu ile tartışan Sabri Sarıoğlu tartışma sırasında Emre'nin boğazını sıkmıştı. Karşılaşma sonrası ise tartışma için "Beni ölümle tehdit etti" diye konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!