comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emenike'de Yıldırım harekat!

14 Mayıs 2013, Salı 10:46

Fenerbahçe, Nijeryalı golcüden vazgeçmiyor. Spartak Moskova'ya satılan Emenike'nin geri kazandırılması için Başkan Aziz Yıldırım bizzat devreye girdi.

Derbiden zaferle ayrılarak 2012- 2013 sezonunu az da olsa moralle kapatan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları gizliden gizliye başlamış durumda. İki sezon önce 9 milyon euroya Karabükspor'dan transfer edilen ancak şike sürecinin patlamasıyla Sarı-Lacivertli formayı sırtına geçirmeden 10 milyon euroya Rus ekibi Spartak Moskova'ya satılan Nijeryalı forvet EmmanuelEmenike konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Nijeryalı golcünün geri dönüş operasyonunu bizzat kulüp başkanı Aziz Yıldırım yönetecek. Yıldırım, Rus ekibinin yöneticileriyle kısa süre içinde pazarlığa başlayabileceği sızan haberler arasında. Spartak Moskova, şartların uygun olması durumunda Njieryalı'nın transferine onay verecek; çünkü Emenike Moskova'dan ayrılmak istiyor.
Spartak Moskova yeşil ışık yaktı
Sportif direktör Dimitri Popov, gelecek teklifin Spartak'ın istediği ölçüde olması durumunda transfere onay vereceklerini söyledi. Geçen yaz Spartak Moskova'yla sözleşmesini 2016 yılına kadar uzatan Emenike için istenen rakam ise iddia edildiği gibi 30 milyon euro değil.Spartak 15 milyon euro karşılığında golcü oyuncunun sözleşmesini feshetmeye hazır.

Futbolcunun temsilcisi Erdem Konyar ise “Kulüpler düzeyindeki temaslar konusunda bir şey söyleyemem. Bize ulaşan bir şey yok ama kulüpler anlaşır, Spartak da bize ‘görüşün' derse temasa geçeriz” dedi. Emenike'nin avukatı Rezan Epözdemir ise “Futbolcu şike davasından beraat etti. Türkiye'ye dönerse sadece Fenerbahçe'de oynar” diye konuştu.

ÖZGÜR SANCAR / BUGÜN

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!