comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe, Barça ve Real Madrid'i bile geçti!

14 Mayıs 2013, Salı 10:35

Fenerbahçe, bu sezonu 64 maçla tamamlayarak Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih, Liverpool ve Manchester United gibi devleri geride bırakacak.

@media print{.linkz01 {display:none;} .hbrheadlinenew{display:none;} .hbrtitlenew{display:none;}}

Sezona Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Vaslui'yle oynadığı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuyla merhaba diyen Fenerbahçe, bu sezon TFF Süper Kupa, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi ön elemeleri ve UEFA Avrupa Ligi'yle toplam 5 kulvarda boy gösterdi.

Süper Lig'de 3 hafta kala havlu atan sarı lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynama başarısı göstererek ülkemiz adına büyük başarının altına imza attı.

Artık elinde sadece Ziraat Türkiye Kupası kalan Aykut Kocaman'ın ekibi 22 Mayıs'ta Trabzonspor'a karşı sezonun son maçına çıkacak.

Bugüne kadar toplamda 62 kez sahaya çıkan Fenerbahçe, ligin son haftasındaki Karabükspor maçı ve Ziraat Türkiye Kupası finalindeki Trabzonspor karşılaşmasıyla beraber toplamda 64 kez boy göstermiş olacak ve bir sezonda en fazla maç yapan Türk takımı ünvanını n da sahibi olacak.

Sarı-lacivertliler bu performansıyla Avrupa'da bu sezon en fazla maç yapan 2. takım ünvanın da sahibi olmuş olacak. Fenerbahçe'yi geride bırakan tek takım ise İngiliz temsilcisi Chelsea.

Bu sezon Avrupa'da en fazla maç yapan ilk 10 sırasına göz atıldığında ise Borussia Dortmund, Shakhtar Donetsk, Manchester City ve Milan gibi devlerin giremediğini görüyoruz.

CHELSEA 69 MAÇ

Bu sezon taraftarlarını pek mutlu edemeyen ve sezon içinde menajer değişikliğine giden Londra ekibi, tam 8 farklı kulvarda boy gösterdi. Sezonun ilk karşılaşmasında Premier Lig'in son şampiyonu olan Manchester City'ye Community Shield finalinde mağlup olan maviler, FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde ise Corinthians'a kaybetti. İngilitere Lig Kupası ve İngilere FA Cup'ta yarı finalde elenen Chelsea, Şampiyonlar Ligi gruplarından da çıkamadı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Lig de tek hedefi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalmak olan Benitez'in ekibinin tek kupa şansı ise 15 Mayıs gecesi Benfica'ya karşı oynayacağı UEFA Avrupa Ligi finali.

BASEL 62 MAÇ

Sezona Heiko Vogel yönetiminde başlayan fakat sezonun devamında hepimizin yakından tanıdığı Murat Yakın'la yola devam eden İsviçre temsilcisi çok iyi bir sezonu geride bırakacak. Avrupa maratonuna Şampiyonlar Ligi'yle başlayan Basel 2 ön eleme turunu geçip play-off turunda elenerek Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'yle devam etti. Tottenham, Zenit gibi dev takımları eleyen Basel, yarı finalde ise Chelsea'ye elenmekten kurtulamadı. İsviçre Ligi'nin bitimine 4 hafta kala en yakın rakibinin 6 puan önünde olan Basel, İsviçre Kupası finalinde de Grasshoppers'la kozlarını paylaşacak. Yakın'ın öğrencilerinin tek hedefi bu iki kupayı da kazanmak.

REAL MADRID 61 MAÇ

Oldukça sıkıntılı bir sezon geçiren “Los Galacticos”ta bir an olsun sular durulmadı. Özellikle Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun takım içi dengeleri ve sezon sonu bilinmezliğiyle beraber Madrid ekibi sezonu 61 maçla tamamlayacak. Sezona Barcelona'ya karşı elde edilen İspanya Süper Kupası'yla güzel bir başlangıç yapan Real Madrid, lig yarışında bitime haftalar kala Barcelona'nın çok gerisinde kaldı vepsikolojik olarak lige havlu attı.

Tek hedefi Şampiyonlar Ligi Kupası'nı 10. kez müzeye götürmek olan eflatun beyazlılar çeyrek finalde temsilcimiz Galatasaray'ı eledikten sonra yarı finalde Borussia Dortmund'a elenmekten kurtulamadı. Artık tek hedefi İspanya Kral Kupası olan eflatun beyazlılar 17 Mayıs gecesi Atletico Madrid'le büyük bir çekişmeye sahne olmasa beklenen final maçına çıkacak.

BARCELONA 60 MAÇ

Pep Guardiola'nın takımdan ayrılmasından sonra sezonu Tito Vilanova'yla açan Barcelona, İspanya Süper Kupası finalinde ezeli rakibi Real Madrid'e kupayı kaptırarak taraftarlarını oldukça üzdü.

Şubat ayına kadar oldukça iyi bir grafik çizen Katalanlar, ligde puan farkını oldukça aştı ve daha ikinci devre başlamadan şampiyonluğun sinyallerini verdi.
Şubat ayının sonunda İspanya Kral Kupası yarı finalinde Real Madrid'e elenen Barcelona, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ise Bayern Munih'ten gol atamadan tam 7 gol yedi ve büyük şaşkınlık yarattı. Sezonu LA Liga şampiyonluğuyla tamamlayacak olan Barcelona tüm maçlar bittiğinde 60 kez maça çıkmış olacak.
 

SIRA TAKIM MAÇ SAYISI 1 Chelsea 69 2 Fenerbahçe 64 3 Basel 62 4 Real Madrid 61 5 Barcelona 60 6 Genk 59 7 Anderlecht, Lazio, Celtic, Plzen 57 8 Atletico, Benfica, Inter, Malaga, Bordeaux 56 9 Bayern, Levante, Liverpool, MANU, Tottenham, PSG 54 10 Arsenal, Juventus 53


 

Yasal Uyarı: Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!