comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fener'e Alman panzeri!

14 Mayıs 2013, Salı 08:46

Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına start veren yönetim, 2006 yılından bu yana Bayer Leverkusen forması giyen 1.91 boyundaki Stefan Kiessling için düğmeye bastı. Türkiye'de oynamaya sıcak bakan 29 yaşındaki oyuncunun kulübü ile temaslar başladı.

Senad OK / MİLLİYET

Galatasaray'ı yenerek Şampiyonlar Ligi ön elemesi için vize alan Fenerbahçe'de gözler transfere çevrildi. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda birçok alternatifin bulunduğu bir liste oluşturan yönetimin hücum bölgesi için Alman golcü Stefan Kiessling'e yoğunlaştığı öğrenildi.
Defans, orta saha, sol kanat ve forvet bölgesine takviye yapmayı planlayan sarı-lacivertli kulübün, 2006 yılından bu yana Bayer Leverkusen forması giyen 29 yaşındaki oyuncu konusunda bir hayli ısrarcı olduğu bildirildi. 1.91 boyundaki Kiessling'in güçlü fiziği ile Fenerbahçe'ye çok yararlı olacağını düşünen Kocaman, Alman oyuncu için geçen sene de girişimlerde bulunmuş ancak bir sonuca varamamıştı. Bu sezon 42 maçta 26 gol atan Kiessling'in Türkiye'ye gelmeye sıcak baktığı, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermenin kendisine bir hayli cazip geldiği ifade edildi.

Transfere geniş bütçe
Yönetimin, Bayer Leverkusen ile temaslara başladığı, daha önce bu oyuncuya astronomik bir bonservis ücreti isteyen Almanlar'ı iknaya çalıştığı kaydedildi. Yeni sezonda hem ligde, hem de Avrupa'da daha başarılı olabilecek bir kadro kurmanın hesabını yapan Fenerbahçe Yönetimi'nin transfere geniş bir bütçe ayırdığı, taraftarı heyecanlandıracak ve kombine satışlarına katkı yapacak isimlerin kadroya katılacağı belirlendi.

Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın yeni transferlerin bu sezon hazırlık kampına mutlaka yetişmesini istediği, Şampiyonlar Ligi ön elemesine güçlü bir kadro ile girmeye özen göstereceği kaydedildi.

KIESSLING KİMDİR?
Doğum Tarihi: 25 Ocak 1984
Doğum Yeri: Lichtenfels-Almanya
Boyu: 191 cm
Mevki: Forvet

KARİYERİ
SEZONTAKIMMAÇGOL
2003/06Nürnberg7315
2006/-Leverkusen21997

MİLLİ TAKIM
2005/06Almanya U21154
2007/-Almanya6-

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!