comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe finalde!

09 Mayıs 2013, Perşembe 00:20

Fenerbahçe - Eskişehirspor mücadelesi sonunda iki uzatmada dahil olmak üzere 1-1'lik eşitlik bozulmazken penaltı atışları sonucunda adını finale yazdıran ekip Fenerbahçe oldu.

Ligde şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran ve UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica'ya elenerek final şansını kaybeden Fenerbahçe, tek hedef olarak gördüğü Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor ile 1-1'in rövanşında karşı karşıya geldiği mücadelede rakibini penaltı atışları sonucunda 5-2 yenerek Trabzonspor'un rakibi oldu.

Konuk ekip Fenerbahçe karşısında 17. dakikada Tello ile öne geçerken Fenerbahçe'nin beraberlik sayısı 32. dakikada Webo'dan geldi. Mücadele 1-1 sona ererken, iki uzatmada da skor değişmeyince son finalisti penaltı atışları belirledi. Penaltı atışlarında rakibini 4-1 geçen Fenerbahçe, toplamda 5-2'lik sonuçla Trabzonspor'un ardından ikinci finalist oldu.
GÖKHAN VE KUYT GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında, Eskişehirspor ile yaptığı mücadelede, sakatlıkları geçen Kuyt ve Gökhan Gönül, takımdaki yerlerini aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica ile yapılan yarı finalrövanş maçında sakatlandıkları için Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında forma giyemeyen iki futbolcu, tedavilerinin tamamlanmasının ardından kupa maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı-lacivertli takımın Salı günü yaptığı antrenmanında takımla çalışan Gökhan ve Kuyt, bu önemli mücadelede görev yaptı.

Cristian ve Salih Uçan'ı yedekler arasında tutan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Krasic'in yanı sıra sakatlığı düzelen ve dün takımla çalışan Stoch'u da 18 kişilik kadroya almadı.

Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Meireles, Selçuk Şahin ve Serdar Kesimal ile Hasan Ali Kaldırım, Orhan Şam, Sezer Öztürk ve Recep Niyaz da 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

Ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesinde yedekler arasında bulunan kaleci Volkan Demirel, kupa maçında Eskişehirspor'a karşı kalesindeki yerini aldı.

Aykut Kocaman karşılaşmada Caner Erkin'e forvet arkasında görev verdi.

ESKİŞEHİRSPOR ETKİLİ BAŞLADI

İlk maçta evinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan ve Fenerbahçe Stadı'nda final için gol bulma mecburiyeti bulunan Eskişehirspor, tecrübeli ismi Dede ile Fenerbahçe kalesini yokladı. Brezilyalı oyuncu 4. dakikada ceza sahası dışından şut fırsatı bulurken top üst direğin üzerinden az farkla dışarı çıktı. Konuk ekip 11. dakikada Erkan Zengin ile bir kez daha Fenerbahçe'nin kalesini yokladı ancak Fenerbahçeli Volkan'ın başarılı müdahelesi skor tabelasının değişmesini önledi.

FENERBAHÇE CANER'LE GOLDEN OLDU

Fenerbahçe ise rakibinin etkili futboluna 13. dakikada yanıt verdi. Gökhan Gönül'ün pasında ceza sahasında topla buluşan Caner, Akaminko ile girdiği ikili mücadele sonucunda topu kaleci Boffin'in üzerinden aşırtmak istedi ancak top az fakla dışarı çıktı.

TELLO TABELAYI DEĞİŞTİRDİ

Fenerbahçe karşısında etkili bir futbol sergileyen Eskişehirspor 17. dakikada Tello ile öne geçti. Veysel'in yakın mesafeden pasında penaltı noktası civarında topla buluşan Rodrigo Tello, kısa mesafeden düzgün vurdu ve konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.

WEBO SKORU EŞİTLEDİ

Eskişehirspor karşısında yenik duruma düşmesinin ardından toparlanan Fenerbahçe 32. dakikada Webo ile skora denge getirdi. Kuyt'ın kafa vuruşunda seken topta altı pas içerisinde topla buluşan Webo, attığı golle skoru eşitledi.

ÖNCE BOFFİN SONRA VOLKAN DEMİREL

Fenerbahçe Caner ile 44. dakikada bir kez daha golden oldu. Markajdan kurtulan sarı lacivertli Mehmet Topal'ın pasında ceza sahasında topu kontrol edip kaleci Boffin ile karşı karşıya kalırken Eskişehirspor file bekçisi kalesini zamanında terkederek golü önledi. Bu pozisyonun bir dakika sonrasında ise roller değişti ve benzer bir pozisyonda Alper'in topunu aynı şekilde Volkan Demirel kesti. İlk yarıda başka gol olmayınca ilk 45 dakika sonunda takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlik ile gitttiler.

ORTA ALANDA SAVAŞ VAR

İkinci yarıya her iki teknik adam da herhangi bir oyuncu değişikliği yapmadan başarken ikinci yarının ilk 15 dakikasında ort alanda kıran kırana bir mücadele yaşandı. Pozisyon açısından fazla zengin geçmeyen bu bölümde yapılan baskı sonucu her iki ekip de sık sık top kaybı yaparken bu dakikalarda Fenerbahçe seyircisinin takımına olan desteği arttı.

PENALTI İTİRAZLARI

Karşılaşmanın 69. dakikasında Gökhan Gönül Akaminko ile girdiği ikili mücadele sonucunda Eskişehirspor ceza sahası içinde yerde kalırken Fenerbahçeliler bu pozisyondan sonra penaltı beklediler ancak maçın hakemi Hüseyin Göçek pozisyon sonrası oyunu devam ettirdi.

KOCAMAN'DAN İKİ HAMLE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, oyuncu değişikliği olarak ilk taktik hamlesini 76. dakikada yaptı. Emre ve Ziegler'i oyundan alan Kocaman, bu isimlerin yerine Baroni ve Salih Uçan'ı oyuna dahil etti.

KARŞILAŞMA UZATMALARA GİTTİ

Maçın son bölümlerinde konuk Eskişehirspor ev sahibi Fenerbahçe karşısında daha etkili bir oyun sergiledi ancak yapılan bu baskı gol getirmeyince  mücadele uzatmalara gitti.

NECATİ'NİN GOLÜ SAYILMADI

Karşılaşmanın 1. uzatmasında ilk tehlikeli atak konuk ekip Eskişehirspor'dan geldi. Tello'nun pasında topla buluşan Necati, kaleci Volkan Demirel'in solundan topu filelere gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. Birinci uzatmada takımlar gol atma başarısı gösteremediler.

BARONİ DİREĞE TAKILDI

İkinci uzatmada ise en etkili atak 118. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Cristian Baroni'nin ceza sahası dışından çektiği şut üst direkte patladı ve Fenerbahçe rakibi karşısında öne geçme fırsatını kaybetti. Uzatma dakikalarında da takımlar gol atma başarısını gösteremeyince mücadele penaltılara kaldı.

FİNALİN ADI FENERBAHÇE

Fenerbahçe penaltı atışlarında rakibini 4-1 yenerek adını finale yazdırdı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!