comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin gerçek borcu ne kadar?

08 Mayıs 2013, Çarşamba 12:46

Fenerbahçe'nin etkin isimlerinden eski yönetim kurulu üyesi Hulusi Belgü, kendisi hakkında çıkan haberler üzerine açıklamalarda bulunurken çarpıcı bir iddiada bulundu.

Fenerbahçe\'nin etkin isimlerinden, eski yönetim kurulu üyesi Hulusi Belgü, Karabükspor maçında, sarı lacivertli takımın yediği golden sonra sevindiği ve Aziz Yıldırım\'a hakaret ettiği yönündeki iddia için, \"Bu iddiayı ortaya atan, tamamen yalan beyanlarla ortaya çıkmıştır. Kendisi bana hakaret etti. İki tane şahit göstermiş. Ben 5 tane gösterdim. Disiplin Kurulu\'na sevk edildik. Şahitlerimizi dinlediler. Fakat duyduğum kadarıyla bana 2 yıllık bir ceza vermeyi düşünüyorlarmış. Umarım yanılıyorumdur. Umarım böyle bir şey yoktur; çünkü disiplin kurulundaki arkadaşların 4 tanesiyle çalıştım; benim ne tarz bir insan olduğumu bilirler. Fakat en çok yadırgadığım şey, beni şikayet eden kişinin Lizbon\'daki maça sayın başkan tarafından, divan kurulu üyeleriyle birlikte götürülmüş olmasıdır. Görevleri olan insanlarla birlikte götürülmüş olması beni çok şaşırttı\" dedi.

\"BANA İFTİRA ATAN KİŞİ, GÖREVLİ İNSANLARIN YANINDA LİZBON UÇAĞINA ALINDI\"
Radyospor\'da Özgür Sancar\'ın canlı yayın konuğu olan Belgü, kendisine çok büyük bir iftirada bulunulduğunu belirterek, \'\'Bana iftira atan kişinin Aziz Yıldırım tarafındangörevli insanlarla maça götürülmesi düşündürücü. Ben disiplin kurulundaki arkadaşlarıma mektup yazdım. Beni tanırlar, aynı yönetimde yer almıştık. Bunun bir iftira olduğunu biliyorlar. Bu iş genel kurulun öncesine denk geldi. Genel kurula başvurmadan mahkemeye gidemiyorum. İtiraz edemeyeceğim için bir sene mahkemeye gidemem. Dolayısıyla sadece oturup bekleyeceğiz. Umarım başka bir iftira ya da karalamayla karşılaşmayız. Fenerbahçe\'deki iyi şeyleri desteklemek, kötü olanları eleştirmek benim hakkım. Bunu kongre üyesi olarak yapamazsam, taraftar olarak yaparım\'\' diye konuştu.

MALİ GENEL KURUL NEDEN DERBİ ÖNCESİNE DENK GETİRİLDİ?
Pazar günü yapılacak mali genel kurulu da değinen Belgü, \'\'Genel kurullar bizde, Mart ayında yapılırdı. Futbol takımı etkilemesin diye artık Haziran ayında yapılması kararlaştırıldı. Bu söylemi Aziz Yıldırım dile getirdi. Ama çok ilginç biçimde 12 Mayıs\'a, Galatasaray maçının o gün olacağının bilinmesine rağmen, 15 Mayıs\'ta UEFA finali olmasına rağmen, mali genel kurul bu tarihe kondu. Söylemle yapılan arasında çelişki var. Böyle maçlardan önce eleştirmek Fenerbahçe düşmanlığı olarak yaftalanıyor. Demek ki genel kurulu bu tarihlere koymamak gerekiyor. İnsanlar eleştirilerini özgürce yapsınlar\'\' dedi.

\"GERÇEK BORÇ 950 MİLYON\"
Fenerbahçe Denetleme Kurulu\'nun kulübün borcunun 143 milyon euro olarak açıkladığını belirten Hulusi Belgü, \'\'Borç bunun çok üzerinde Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği\'nin tahakkuk ettirdiği gelirler var. Ya bunları geri ödeyeceksiniz ya da hizmet bedeli olarak ödeyeceksiniz. Fakat bu borç olarak gösterilmiyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği bağlı olduğu şirketlerden borç almış, bunu da borç olarak görmüyor. Alınan avanslar var. 177 milyon lira. Tesis yapımı için alınmış paralar. Ya yapacaksınız ya da geri ödeyeceksiniz. Fenerbahçe\'nin 600 milyon TL\'nin üzerinde borcu var. Artı Fenrebahçe Futbol AŞ, derneğin bir uzantısı, 320-330 milyon civarında bir borç var. İki şirketin toplam borcu 950 milyon TL\'nin üzerindedir. 143 milyon borç var açıklamasını nasıl yapılıyor. Bunu anlamıyorum\'\' ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!