comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte F.Bahçe'nin sağlık sırrı!

08 Mayıs 2013, Çarşamba 09:31

Geçtiğimiz sezonlarda sakatlıklardan çok çeken Fenerbahçe, bu sezonun bitimine haftalar kala antrenmanlara katılımda en yüksek oranını yaşadı.

42 resmi maçın oynandığı 2010-11 sezonunda tam 1262 kez bir futbolcu sakatlık nedeniyle antrenman kaçırdı.

Sabah\'ın haberine göre; 45 resmi maçın oynandığı 2011-12 sezonunda ise bu rakam 1011\'e düştü. Ancak en büyük başarı bu sezon sağlandı. Sarı-lacivertlilerde 60 resmi maçın oynandığı sezonda sadece 474 kez bir futbolcu sakatlık nedeniyle takımla birlikte idmana çıkmadı. Fenerbahçe, böyle \'sakatsız\' geçtiği bir sezonda tarihinin en önemli iki maçını Benfica ile oynadı. 180 dakikada tam 4 (Meireles, Selçuk, Kuyt, Gökhan) sakatlık yaşaması, başarılı planlamaya rağmen acı bir tesadüf olarak tarihe geçti.

SIRRI KOORDİNASYON
Peki, Fenerbahçe antrenmanlara katılım oranını (yüzde 88) nasıl bu kadar yükseltti? Bu sorunun yanıtı, Performans Uzmanı Alper Aşçı ile sağlık ekibinin başındaki isim Burak Kunduracıoğlu\'nun koordine olarak çalışmasında yatıyor.

M.CITY BÖYLE ŞAMPİYON OLDU
Sezon başından itibaren tüm kamp ve antrenman programları, medikal ve performans ekibinin birlikte çalışmasıyla belirledi. Kan testleri sonrası her futbolcunun üst sınırı belirlendi ve tek tek hepsi kendilerine özel hazırlanan programla hazırlandı. Kas grupları da yeniden incelendi. Futbolcular, zayıf kas gruplarının güçlü hale gelebilmesi için idmanlara özel tabanlıklarla katıldı.

Antrenmanlara katılım oranının, başarıya etkisini gösteren en güzel örnek 2011-12 sezonunda İngiltere\'de yaşandı. Sezonda sadece 186 antrenmanın kaçırıldığı M.City, 1681 kez futbolcusu idman kaçıran M.United\'ı geçip şampiyonluğa ulaştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!