comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe son umudunun peşinde!

08 Mayıs 2013, Çarşamba 03:20

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde, UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de kupa yarışının dışında kalan Fenerbahçe evinde 1-1'in rövanşında Eskişehirspor'u konuk edecek.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 1-1'in rövanşında Fenerbahçe ile Eskişehirspor karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Hüseyin Göçek ve Erdem Bayık yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Volkan Bayarslan...

ATV'den canlı olarak yayınlanacak karşılaşmayı Sporx Canlı Anlatım Servisi ile de dakika dakika takip edebilirsiniz. Ayrıca karşılaşma ile ilgili twitter üzerinden yapacağız değerlendirmelerin sonuna sporxcanli hashtagini koymanı halinde yorumlarınız canlı anlatım sayfasında gösterilecektir.
FENERBAHÇE KUPAYI İSTİYOR

UEFA Avrupa Ligi'ne yarı finalde veda edip, ligde de şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran sarı-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşmak istiyor.

UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 2 maçı yitiren Fenerbahçe, Eskişehirspor karşısında tur atlayarak finale yükselmeyi ve Galatasaray ile 12 Mayıs Pazar günü yapacağı derbiye de moralli çıkmayı amaçlıyor.

0-0 VE GALİBİYET KANARYAYA YARIYOR

Eskişehir'de yapılan ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, rövanşta alacağı galibiyet veya golsüz beraberlik halinde tur atlayacak.

Eskişehirspor'un galibiyeti veya 1-1'in dışındaki gollü beraberliklerde ise kırmızı-siyahlılar finale yükselen taraf olacak.

GÖKHAN, KUYT VE STOCH DÜZELDİ

Sakatlık ve tedavi süreçleri nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan oyunculardan; Gökhan Gönül, Dirk Kuyt ve Miroslav Stoch son antrenmanda takımla birlikte çalıştı.

3 oyuncu da çalışmaların tamamında takımla birlikte yer alırken, Raul Meireles ise takımdan ayrı özel program dahilinde çalışmalarını sürdürdü.

YARI FİNALLERDE 1-1 EŞİTLİK

Fenerbahçe, turu geçerse kupa tarihinde 15'inci kez finalde yer alacak.

Türkiye Kupası organizasyonunda 28'inci kez yarı finalde mücadele eden sarı-lacivertliler, bugüne dek 27 yarı final turunun 14'ünü geçip, 13 kez rakiplerine elendi.

Eskişehirspor ile 3'üncü kez yarı finalde karşılaşan sarı-lacivertli takım, daha önceki iki eşleşmede birer kez turu geçti ve elendi.

1967-1968 sezonunda 2-0'lık galibiyet ve 1-1'lik beraberliğin ardından finale çıkan "Sarı Kanarya", 1970-1971 sezonundaki yarı finalde ise ilk maçı 3-0 kaybedince, ikinci maçta 1-0 kazanmasına rağmen kupaya veda etmişti.

ESKİŞEHİR KUPAYA İNANIYOR

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, kırmızı-siyahlı takımın futbolcularının ve teknik heyetinin kupada ilerlemek için ellerinden gelen her şeyi yapacağına emin olduklarını bildirdi.

Şahbaz, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehirspor'da Ziraat Türkiye Kupası'nı alma hedefinin daha da önem kazandığını kaydetti. Eskişehirspor'un Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki hedeflerini takip ettiğini belirten Şahbaz, şunları ifade etti:

"Son iki maçımızı da en iyi şekilde tamamlayıp ligi bitirmek istiyoruz. Kupa mücadelesi şu anda çok farklı ve çok değerli bir noktada. Futbolcularımızın ve teknik heyetimizin kupada ilerlemek için ellerinden gelen her şeyi yapacağına eminiz. Biz gönülden inanıyoruz, o kupa bu şehre gelecek."

FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Egemen
Yobo
Ziegler
Mehmet Topal
Salih
Emre
Kuyt
Sow
Webo

ESKİŞEHİRSPOR
Boffin
Dede
Diego
Akaminko
Serol
Alper
Tello
Hürriyet
Causic
Kamara
Necati

STAT: Şükrü Saraçoğlu
SAAT: 21:30
HAKEM: Hüseyin Göçek
YAYIN: ATV

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!