comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe yarışı bırakmadı

28 Nisan 2013, Pazar 22:04

Şampiyonluk yarışından kopmamak adına puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe, Kayserispor karşısında ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1'lik galibiyete uzandı. 

Şampiyonluk yarışından kopmamak adına puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe, Kayserispor karşısında ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1'lik galibiyete uzandı.

KOCAMAN'IN PLANLARI BENFICA MAÇINA GÖRE
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile yaptıkları mücadelede as futbolcularını dinlendirmek için rotasyona gidip, ligde az süre alan futbolcularına görev verdi.
Kocaman, UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında 2 Mayıs Perşembe günü deplasmanda Benfica ile önemli bir maç yapacak takımının önemli isimleri, kaleci Volkan Demirel, Sow, Kuyt ve Gökhan Gönül'ü yedekler arasında tutup, Yobo, Egemen Korkmaz, Ziegler ve Salih Uçan'ı Kayserispor mücadelesinin 18 kişilik kadrosuna almadı.
Bu akşamki mücadelede kaleyi Mert Günok korurken, savunmada Orhan Şam, Bekir İrtegün, Serdar Kesimal ve Hasan Ali Kaldırım görev yaptı. Orta alan Krasic, Mehmet Topal, Cristian, Mehmet Topuz, Stoch'dan oluşurken forvette de Webo 11'de yer aldı.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Meireles ve sakatlığının ardından henüz tam hazır olmayan Emre Belözoğlu ile Semih Şentürk ve Sezer Öztürk de kadroda bulunmadılar.

5 FUTBOLCU HAFTALAR SONRA LİG MAÇINDA İLK 11'E GİRDİ
Fenerbahçe'de kaleci Mert Günok, Krasic, Serdar Kesimal, Orhan Şam ve Stoch, teknik direktör Kocaman'ın as futbolcuları dinlendirmesiyle, haftalar sonra bir lig maçında ilk 11'de yer buldular.
Kaleci Mert, ligin 3. haftasındaki Sivasspor, Krasic ve Serdar Kesimal 18. haftadaki Sanica Boru Elazığspor, Orhan Şam 19. haftadaki Gaziantepspor ve Stoch da 23. haftadaki Kasımpaşa mücadelesinin ardından, Kayserispor karşısında 11'e girebildi.

KAYSERİSPOR'DAN BEKLENMEDİK BAŞLANGIÇ
Fenerbahçe'nin yedek ağırlıklı bir kadroyla sahada olmasını fırsat bilip maça hızlı bir başlangıç yapan Kayserispor, ilk 6 dakika sonunda skoru değiştirmeyi başardı.
Cleyton verdiği pasla Bobo'yu kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Brezilyalı oyuncunun yaptığı vuruş sonrasında Mert Günok'un çeldiği topu tamamlayan Cleryton oldu. Golden sonra sahasına çekilmeyip ileride gol aramaya devam eden Kayserispor, Fenerbahçe savunmasına bir hayli zor anlar yaşattı.

FENERBAHÇE ORTA SAHASI ETKİSİZ
Kayserispor, ilk 20 dakikada Fenerbahçe orta sahasını geçmekte zorlanmazken, Fenerbahçe savunması bu dakikalarda dağınık bir görüntü çizdi. Kayserispor istediği boş alanları bulup topu istediği şekilde kontrolünde tuttu.

SARI LACİVERTLİLER STOCH İLE GOL ARADI
Fenerbahçe ilk tehlikeli pozisyonunu 19. dakikada Miroslav Stoch'un kullandığı serbest vuruşta buldu. Slovak oyuncunun yaptığı vuruşta Kayserispor kalecisi Ertuğrul topu kornere çeldi. İlk yarım saati geçtikten sonra gelişen Fenerbahçe atağında yine Stoch başroldeydi.

Pierre Webo'nun hazırladığı pozisyonda sol kanattan gelen topu Stoch sert bir vuruşla kaleye yollarken, Kayserispor kalecisi Ertuğrul güçlükle de olsa kurtardı. Dönen topu uzaklaştıran Kayserispor savunması olası bir tehlikeyi önledi. İlk yarının son dakikasında yine Stoch'un başlattığı bir pozisyonda, Slovak oyuncunun ortasında Webo ve Mehmet Topuz açılan ortaya dokunamayınca Fenerbahçe bu ataktan da yararlanamadı ve ilk yarı bu şekilde sona erdi.

SOW VE KUYT GİRDİ
İkinci yarıda Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Moussa Sow ve Dirk Kuyt'u oyuna sokarak başlarken Orhan Şam ve Milos Krasic kenara geldi. Değişiklikler etkisini gösterince sarı lacivertliler ilk yarıya göre daha etkili bir oyun sergiledi.

ASİST SOW, GOL KUYT
İkinci yarının ilk 15 dakikasında Fenerbahçe'nin yarattığı baskı sonuç verince gol de gecikmedi. Dakikalar 57'yi göstediğinde sol kanatta Moussa Sow meşin yuvarlak ile buluştu ve ceza alanına hareketlenen dirk Kuyt'un önüne pasını gönderdi. Altı pasın hemen önünde topla buluşan Hollandalı da klas bir vuruşla topu ağlarla buluşturunca skora denge geldi.

MOUCHE KAÇIRDI, BARONI SKORU BELİRLEDİ
Maçın sonlarında doğru Kayserispor'un geliştirdiği atakta Mouche mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Dönen topta ise Fenerbahçe bir korner kazandı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda top Bobo'nun koluna çarpınca maçın hakemi de tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösterdi.

Benfica maçında penaltıyı kaçıran Cristian Baroni bu kez kaleciyi ters köşeye yatırdı ve takımını öne geçiren gole imzasını attı. Maçta başka gol olmayınca karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!