comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aykut Kocaman, Fatih Terim'i solluyor! Rekor...

12 Nisan 2013, Cuma 02:49

Lazio ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak adını son 4 takım arasına yazdıran Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, bu sezon bir rekor kırmaya çok yakın...

UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak yarı finale çıkan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, yarı final maçlarıyla birlikte Avrupa kupalarında bir sezonda en çok maça çıkan Türk teknik adam rekorunu kıracak.
Fenerbahçe 2012-13 sezonunda Avrupa kupalarına UEFA Şampiyonlar Ligi 3.Ön Eleme turundan başladı. Vaslui karşısında 1-1 ve 4-1'lik skorlarla tur atlayan Fenerbahçe, play-off turunda ise Spartak Moskova karşısında 1-2 ve 1-1'lik skorlarla elendi.
Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi grup aşamasından devam etti. Fenerbahçe yer aldığı grubu 6 maçta 13 puan toplayıp lider olarak bitirdikten sonra 2.turda Bate Borisov takımını 0-0 ve 1-0 ile eledi. Fenerbahçe 3.turda V.Plzen takımını 1-0 ve 1-1 ile eledi, böylece çeyrek finale kaldı.
Fenerbahçe çeyrek finalde ise Lazio karşısında 2-0 ve 1-1 ile tur atladı ve yarı finale kaldı. Fenerbahçe geride kalan dönemde 16 Avrupa kupası maçı yaptı. Fenerbahçe yarı final maçları ile toplamda 18 Avrupa kupası maçı oynamış olacak.

Galatasaray Fatih Terim yönetiminde UEFA Kupasını kazandığı sezonda Avrupa kupalarında 17 maça çıkmıştı ve Aykut Kocaman yarı final maçlarıyla bu rekoru kırmış olacak.

Galatasaray kupayı kazandıktan sonra Ağustos ayında UEFA Süper Kupa finali oynamıştı. Galatasaray bu maçla birlikte toplam 18 Avrupa kupası oynamış oluyor ve Fenerbahçe yarı final maçları ile bu rekoru da yakalamış oldu. Finale kalınması halinde ise rekorun tek sahibi olacak.




ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!