comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'ye UEFA'dan çifte şok!

28 Şubat 2013, Perşembe 11:34

UEFA Disiplin Kurulu'nun ve F.Bahçe Kulübü'nün resmi açıklamasından yaklaşık bir saat önce ilk kez SPORX.COM tarafından duyurulan tarihi şok ülke gündemine oturdu.

UEFA Disiplin Kurulu'nun ve F.Bahçe Kulübü'nün resmi açıklamasından yaklaşık bir saat önce ilk kez SPORX.COM tarafından duyurulan tarihi şok ülke gündemine oturdu. Akşam saatlerinde toplanan UEFA Disiplin Kurulu sürpriz bir şekilde Fenerbahçe'ye 1 maç daha seyircisiz oynama cezası verdi.

Kurul bununla da kalmayarak sarı-lacivertli kulüp için 1 yıl Avrupa Kupalarından men kararı aldı. Ancak bu karar 2 yıl süreyle ertelendi. Bate ile Belerus'ta oynanan maçta kırmızı kart gören ve disipline savkedilen Raul Meireles'e de 3 maç men cezası geldi. UEFA'dan Fenerbahçe'ye şok bir haber geldi. BATE Borisov ile oynanan rövanş maçında taraftarlarnı çıkardığı olaylar sebebiyle disiplin kuruluna sevk edilen sarı-lacivertli kulübe bir maç seyircisiz oynama cezası verdi. Öte yandan BATE ile oynanan ilk maçta kırmızı kart gören Raul Meireles'e de UEFA tarafından üç maç ceza geldi. BATE Borisov ile oynadığı seyircisiz maçın ikinci yarısında stat dışındaki taraftarların attığı paraşütlü işaret fişeklerinin sahaya düşmesi ve bu yüzden oyunun bir süre durması sebebiyle UEFA Disiplin Komitesi'ne sevk edilen sarı-lacivertliler, Avrupa arenasındaki bir maçını daha taraftarlarından yoksun geçirmek zorunda kalacak. Taraftarların olmadığı mücadelede 'seyircisiz oynama' cezası alarak bir ilk yaşayan Fenerbahçe, 14 Mart tarihinde UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Çek temsilcisis Victoria Plzen ile Şükrü Saraçoğlu'nda oynayacağı maçı da seyircisiz oynamak zorunda kalmış durumda...
27 ŞUBAT 21:38 | F.BAHÇE'YE İKİNCİ ŞOK

UEFA'dan akşam saatlerinde gelen kara haberlere bir yenisi daha eklendi. Tehlike görünenden daha büyük... Fenerbahçe'ye bir maç seyircisiz oynama cezası verilirken bir detay sarı-lacivertli kulübü şoke etti. Fenerbahçe'nin bir yıl içinde iki kez Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi ve iki kez üst üste ceza alması tarihi bir ceza ile sarı-lacivertli camiayı karşı karşıya bıraktı.

EN KÜÇÜK OLAYDA KARAR RESMİLEŞECEK


UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Avrupa Kupaları'ndan bir yıl men cezası verirken, bu cezayı iki yıl ertelemeli olarak kararlaştırdı. Sarı-lacivertliler Avrupa'da mücadelede edecekleri önümüzdeki iki sezonda eğer bir kez dahi herhangi saha olayları sebebiyle Disiplin Kurulu'na sevkedilirse bir sonraki yıl Avrupa Kupaları'na katılamayacak. Öte yandan sarı-lacivertli kulüp 60 bin euro para cezasına çarptırıldı. F.Bahçe Spor Kulübü'nün cezalara 3 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!