comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Krasic Türkiye'ye zorla gelmiş gibi

28 Şubat 2013, Perşembe 10:01

Türk futbolunun gol kralı olmayı başaran forvetlerinden Zafer Biryol, Hürriyet'e konuştu.“Fenerbahçe'de Dirk Kuyt çok istekli. Ama Milos Krasic öyle değil. Türkiye'ye zorla gelmiş gibi... Bana göre onun transferi, büyük bir hayal kırıklığı.”

SÜPER Lig'de 2003-2004 sezonu... Fenerbahçe 76 puanla mutlu sona ulaşırken, gol krallığı tacını sarı lacivertlilerin 24 gol atan yıldızı Van Hooijdonk değil, yerli bir isim; Konyaspor'un golcüsü Zafer Biryol takıyor... Hem de kaydettiği 25 golle... Zafer Biryol şimdilerde, yaşamını Kanada'da sürdürüyor. Türk futbolunun bir dönemdeki en önemli forvetleri arasında yer alan Zafer, Üç Büyük takımın yaptığı transferleri ve daha pek çok konuyu Hürriyet'e değerlendirdi... İşte Zafer Biryol'un açıklamalarından öne çıkanlar...

‘ONUN ÇALIŞMADIĞI BELLİ OLUYOR'
FENERBAHÇE'de Dirk Kuyt bence çok iyi oynuyor. İstekli arzulu, her şeyini sahaya yansıtıyor ancak Milos Krasic öyle değil, sanki Türkiye'ye zorla gelmiş gibi, çalışmadığı da belli, sahada çok güçsüz duruyor. Bence Sırp futbolcu, en büyük hayal kırıklığı...

- Beşiktaş, Quaresma'yı parasından dolayı yolladı ama bir bakıyorsun, Niang ve Dentinho'yu aldı. Onların aldığı paranın toplamı sanıyorum Quaresma'nın parasıyla denktir. Niang, Fenerbahçe'deki gibi oynarsa çok yardımcı olur Beşiktaş'a... Dentinho hakkında da yorum yapamam. Oyuncuyu tanımıyorum. Umarım yararlı olur.

‘GALATASARAY SİSTEM TRANSFERİ YAPTI'


LİGDE lider durumdaki Galatasaray, çok iyi transferler yaptı. Hem yıldız oyuncular aldılar. Hem de bu yıldızlar şampiyonlar ligi'nde oynayabilecek. Oynadıkları mevkilere bakılırsa, Drogba; Burak, Umut ve Elmander olmasına rağmen geldi. Belli ki Fatih Terim, tek forvet oynayacak Şampiyonlar Ligi'nde... O yüzden tek forvet oynayabilecek kapasitede bir oyuncu transfer edildi. Melo, Selçuk, Yekta gibi oyuncular dururken de Sneijder'i aldı. O yüzden onların önünde Sneijder'i oynatacak. Sistem transferi yaptı Galatasaray.

Hatır şikesi yüzünden arkadaşımla konuşmadım


KARİYERİMDE  çok sayıda ilginç olayla karşılaştım. Hatır şikesi konusunda da son maçlara gelindiği zaman takım arkadaşlarım maçın içinde ya da maçtan önce, “Koşma, fazla zorlama” gibi telkinlerde bulunurdu. Hatta çok samimi bir arkadaşım bu tavsiyede bulundu. Ben de aksine o maçta gol attım ve kazandık. Daha sonra 2 yıla yakın konuşmadık.

ZAFER BİRYOL KİMDİR?


Konyaspor'da 43 gol Fenerbahçe'de 3 maç


- Doğum yeri: Rize
- Doğum tarihi: 2 Ekim 1976
- Mevkii: Forvet
- Altyapı takımı: Beşiktaş
- Oynadığı takımlar: Mersin İY, Edirne, Yeni Salihli, Şekerspor, Göztepe, Konyaspor, Fenerbahçe, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Mersin İY, Altay, Konya Şeker
- Milli takım kariyeri: 7 maç

Milli Takım'a seçildim A2'de bile oynatmadılar

A MİLLİ Takım'a seçilmem kendi performansımla alakalıydı ama üst üste çok iyi performans gösterdikten sonra ancak seçilebiliyorduk. Konyaspor'dan önce Milli Takım'da oynamayı hak edecek bir performans sergilemiyordum zaten. Ancak gol kralı olarak gittiğim Milli Takım'da çok daha fazla şans bulmam lazımdı. Öyle ki İskoçya'ya karşı olan A2 Milli Takım maçında bile ne ilk 11'de oynayabildim ne de sonradan oyuna girdim.

Ablama iliğimi verdim o yıl gol kralı oldum


KAN  kanseri olan ablama ilik vermemin ve ondan sonra gelişenlerin ayrı hikayesi var. Göztepe'de oynarken, sezon sonu gelmeden birçok takım beni istiyordu. Yeni hoca gelince de “O ilik verdi, ondan daha bir şey olmaz” diye beni istemedi. Hiç hesapta yokken Konyaspor beni istedi ve Konyaspor'a gittim ve o sene gol kralı oldum.

Yönetici istemezse menajer kulübü yönetemez


BAZI menajerler var bir bakıyorsun takımın bütün yeni oyuncularını o getirmiş. Bu nasıl oluyor bir türlü anlayamıyorum. Tesadüf eseri olmasa gerek! Bence hocalar veya yöneticiler istemezse, hiçbir menajer onları yönlendiremezler!

Trabzonspor, Güneş'in kıymetini bilemedi


“Şenol Güneş, Trabzonspor'un büyük çıkış yakalamasını sağladı. Ancak takımın bu hale gelmesinin en büyük sebebi yönetimdir.” ŞU açık bir gerçek ki Trabzonspor, Şenol Güneş geldikten sonra çok büyük çıkış yakaladı. Şenol Güneş dışarıda kaldığı sürede Trabzonspor'u çok iyi analiz etmiş ve gelir gelmez etkisini gösterdi. İlk yıl Türkiye Kupası'nı kazandı ve ikinci senede şampiyonluğu averajla kaybetti. Daha sonra o kadroyu koruyamadı ve yıldız oyuncularını tek tek kaybetti. Yerlerini yenileriyle takviye edemediler ve durum Şenol Güneş'in istifasıyla sonuçlandı.

‘Yıldız yaratmalılar'

- Trabzonspor yıldız oyuncu almak yerine yıldız oyuncuları oluşturmalı. Şenol Güneş bu iş için bulunmaz kaftandı ancak yönetim onu iyi değerlendiremedi. Trabzon'un bu hale gelmesinin en büyük sebebi yönetimdir.
- Yabancı oyuncuların artışı, ve gençlerin önünü tıkıyor. Ancak, yabancı sınırlamasından dolayı da Türk futbolcusu daha çok para kazanıyor. Türk genci kendisine daha iyi bakmalı ve geliştirmeli.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!