comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe ihraçtan döndü

28 Şubat 2013, Perşembe 01:19

UEFA, seyircisiz BATE Borisov maçında sahaya düşen havai fişek nedeni ile ağır ceza verdi.F.Bahçe Avrupa kupalarından 1 yıl men edildi sonra bu ceza 2 yıl ertelenip 1 maç seyircisize çevrildi.Ancak 2 yıllık süre içinde benzer bir saha olayı daha yaşanırsa Fener 1 yıl Avrupa'da oynayamayacak. Meireles'e kırmızı kart nedeniyle 3 maç gelirken, sarı lacivertli kulüp ayrıca60 bin Euro para cezası aldı.

FENERBAHÇE , Avrupa'da tarihi cezanın eşiğinden döndü. Sarı lacivertlileri önce kupalardan men eden UEFA, ardından bu cezayı 2 yıl süreyle erteledi.
Temsilcimizin BATE Borisov ile oynadığı seyircisiz maçta sahaya dışarıdan atılan havai fişeği değerlendiren UEFA Disiplin Kurulu, adeta ceza yağdırdı. Sarı lacivertlilerin önceki “meşale sabıkalarını” da göz önüne alan UEFA, Fenerbahçe'yi Avrupa Kupaları'ndan men etti. Sonrasında bu karar 2 yıllığına ertelendi.

MEIRELES PLZEN MAÇLARINDA YOK
ANCAK verilen 1 maç saha kapatma cezası ile 3. turdaki Victoria Plzen karşılaşmasının da seyircisiz oynanacağı açıklandı. UEFA ayrıca, aynı sezon içinde ikinci kez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Fenerbahçe Kulübü'ne para cezası da verdi. Sarı lacivertliler, saha olayları nedeni ile 60 bin Euro ile cezalandırıldı.  

Bununla da bitmedi... BATE karşılaşmasında kırmızı kart gören Raul Meireles ise, 3 maçtan men edildi. Cezasının ilkini BATE rövanşında çeken Portekizli futbolcu, Plzen ile yapılacak 2 karşılaşmada da forma giyemeyecek.  

3 GÜN İÇİNDE İTİRAZ HAKKI VAR


ŞOK kararları, sarı lacivertli kulüp de internet sitesinden duyurdu. Yapılan açıklamada; “2 yıl içinde kulübümüzle ilgili herhangi bir saha olayı yaşanması halinde, kulübümüz, katılım hakkı elde etmesi durumunda dahi, UEFA müsabakalarına katılamayacaktır” denildi. Açıklamada ayrıca, söz konusu cezalara 3 gün içinde itiraz etme hakkı bulunduğu hatırlatıldı.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

UEFA'nın ceza kararını açıklamasının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü resmi internet sitesinden "UEFA'dan kulübümüze ceza" başlığıyla bir açıklama yaptı.

O açıklamanın tam metni şöyle;

"UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, cezamız nedeniyle seyircisiz oynadığımız Bate Borisov maçında, stadyum dışından atılan yabancı maddeler nedeniyle, Son 16 Turu'nda oynayacağımız Viktoria Plzen maçının SEYİRCİSİZ oynanmasına karar vermiştir. 2 yıl içinde Kulübümüzle ilgili herhangi bir saha olayı yaşanması halinde, Kulübümüz, katılım hakkı elde etmesi durumunda dahi, UEFA müsabakalarına katılamayacaktır. Aynı şekilde, Bate Borisov maçında yaşanan saha olayları nedeniyle, kulübümüzün, 30 gün içinde 60 bin euro para cezası ödemesine hükmedilmiştir. Öte yandan, Bate Borisov ile oynadığımız Son 32 Turu ilk maçında doğrudan kırmızı kart gören Portekizli oyuncumuz Raul Meireles'in toplam 3 maç ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Rövanş mücadelesinde forma giyemeyen Meireles, V.Plzen ile oynayacağımız iki maçta görev alamayacak. Kulübümüzün, yukarıdaki cezalara 3 gün içinde itiraz etme hakkı bulunmaktadır."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!