comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rıdvan Dilmen penaltı pozisyonu için ne dedi?

01 Ocak 1970, Perşembe 02:00

NTV'de maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa karşısında son dakikalarda kazandığı penaltı ile ilgili açıklama yaptı.

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta Kasımpaşalı Yalçın Ayhan'ınFenerbahçeli Pierre Webo'ya yaptığı müdahaleyi karşılaşmanın hakemiHüseyin Sabancı penaltı olarak değerlendirdi. Eski futbolcu ve yorumcuRıdvan Dilmen ise pozisyonun penaltı olmadığını söyledi.

DİLMEN: "BENCE PENALTI DEĞİL"

NTV'de yayınlanan 'Yüzde 100 Futbol' adlı programda pozisyonudeğerlendiren Rıdvan Dilmen, "Serdar Tatlı'yı aradım 'Penaltı' dedi.Görüşlerine fazlasıyla inanırım. Fakat bence illa kural diye bir şeyyok. Ben de gördüm pozisyonu. Bu kadar mücadele ile penaltı diyemem.Kuralların penaltının bu kadar katı olmaması lazım. bFutbol anlayışımagöre, ben bu penaltıyı vermem. Kural eğer böyleyse bu kuralıdeğiştirsinler. Her çekme penaltı olmaz. Böyle penaltılar her maç 10tane çıkar. Kasımpaşa'nın pozisyonu olsa vermezdi" dedi.
"İYİ OYNAYAN İKİ TAKIM VARSA BİRİ FENERBAHÇE'DİR"
Sarı-lacivertli takımın futbolunu da değerlendiren Dilmen, "Oyun olarakşapka çıkarıyorum. Şahane bir takım yarattı Aykut Kocaman. BeğenilmeyenBATE Borisov maçına rağmen, Trabzon gibi önemli bir deplasmanda rahatrahat oynayarak kazandı. Fenerbahçe öne doğru oynamaya çalışan birtakım. Ligde iyi oynayan iki tane takım varsa birisi Fenerbahçe'dir.Fenerbahçe tamam baskılı oynuyor ama rakibinide oynatmıyor" diyekonuştu.

"ALEX'Lİ FENERBAHÇE'Yİ UNUTUN"

Fenerbahçe'nin hücum ağırlıklı kadroyla mücadele etmesi hakkında konuşanRıdvan Dilmen "Alexli Fenerbahçe'yi unutun artık. Fenerbahçe artıkbildiğimiz 3 tane forvetle oynuyor. Emre'nin gelmeside çok önemlidir.Fenerbahçe alanı daralttı. Sezon başını hatırlayın. O zaman her maç bolpozisyon veriyordu. Ama şimdi daha çok ofansif oyuncular var amapozisyon vermiyor" yorumunu yaptı.

"MEIRELES BİRAZ DAHA GÜVEN VERDİ"
Portekizli futbolcu Raul Meireles'in performansını geliştirdiğinisöyleyen deneyimli futbol adamı, "Meireles o kadar para eder etmez benkarışmam ama %40'la oynuyordu. Bak şimdi %60'larla oynamaya başlayıncabana biraz daha güven verdi" ifadelerini kullandı.

"MOUSSA SOW DOĞRUI OLANI YAPTI"
Kısa bir süre öncesinde kızının dünyaya gelmesi nedeniyle Fransa'yagidip gelen Moussa Sow'a da övgü dolu sözler söyleyen Rıdvan Dilmen,"Allah göstermesin ölüm dışında futbolcunun her ne sebeple olursa olsuntakımına dönmesi gerekir. Sow doğru olanı yaptı. Profesyonellik bunugerektiriyor" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!