comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe pes etmedi

01 Ocak 1970, Perşembe 02:00

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe sahasında Kasımpaşaspor'u son dakikalarda attığı iki golle 3-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaFenerbahçe ve Kasımpaşa, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi.Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada kazanan taraf 3-1'lik skorlaFenerbahçe oldu. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 60. dakikadaWebo, 90. dakikada penaltıdan Emre ve 90+5. dakikada Sow kaydetti.Kasımpaşa'nın golünü ise 2. dakikada penaltıdan Kalu Uche attı.

Bugalibiyetle puanını 40'a çıkaran Fenerbahçe ligde 2. sıradaki yerinikorudu. Sarı lacivertli takım önümüzdeki hafta derbi maçta İnönüStadı'nda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Kasımpaşa ise aldığımağlubiyet sonrası 33 puanda kaldı. Kasımpaşa önümüzdeki hafta kendisahasında Trabzonspor'u konuk edecek.

KOCAMAN KADRODA ROTASYON

FenerbahçeTeknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ileyaptıkları mücadelede, 11 kurgusunda değişiklikler yaptı. Yoğun maçtemposunda futbolcularını dinlendirmek isteyen sarı-lacivertli ekibinteknik direktörü, bazı mevkilerde görev verdiği isimlerde değişikliğegitti. Cezası nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'nde BATE Borisov ile yapılanrövanş mücadelesi ve ligdeki son Trabzonspor maçında forma giyemeyenRaul Meireles'i ilk 11'e alan Aykut Kocaman, orta alanda ilk 11'ingediklilerinden Cristian'a yedekler arasında yer verdi.

CristianBaroni'nin sarı kart ceza sınırında olması nedeniyle, Fenerbahçe TeknikDirektörü, önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş derbisi öncesindeBrezilyalı oyuncuyu riske etmek istemedi. Eşi doğum yaptığı için öncekigün Paris'e gidip gelen Sow'u da yedekler arasında tutan Aykut Kocaman,orta alanın solunda bu fubolcunun yerine ise haftalar sonra Stoch'u ilk11'e dahil etti. 

ZIEGLER VE SALİH KADRODA YOKTU

Teknikdirektör Aykut Kocaman, haftaiçi BATE Borisov karşısında ilk 11'degörev verdiği Ziegler ve Salih Uçan'ı, Kasımpaşa maçının kadrosunaalmadı.

Savunmanın solunda Ziegler'in yerine Hasan Ali Kaldırımgörev alırken, UEFA listesinde bulunmadığı için BATE Borisovmücadelesinde forma giyemeyen Emre Belözoğlu ve cezası biten Meireles'inorta alanda görev almasıyla Salih Uçan da kadroda kendisine yerbulamadı.

Savunma oyuncusu Bekir İrtegün de bu maçta Yobo-EgemenKorkmaz ikilisinin görev almasıyla yedek kaldı. Sarı-lacivertli takımdaZiegler, Salih Uçan'ın yanı sıra Mehmet Topuz, Krasic, Orhan Şam, SezerÖztürk, Serdar Kesimal, Selçuk Şahin, Recep Niyaz ve kaleci Mert, 18kişilik kadroya alınmadı.

TARAFTARIN ÖZLEMİ TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Kadıköy'debundan önce en son ligin 20. haftasında Sivasspor maçında taraftarınınkarşısına çıkan Fenerbahçe, lig ve Avrupa'da yaptığı deplasman maçlarıve iç sahada seyircisiz oynadığı BATE Borisov mücadelesinin ardından,taraftarına kavuştu.

Sarı-lacivertli taraftarlar Fenerbahçe ŞükrüSaracoğlu Stadı'nın tamamına yakınını doldururken, maç öncesindefutbolculara tezahüratlarla destek verdiler.

KASIMPAŞA HIZLI BAŞLADI

Maçınilk dakikasında gelişen Kasımpaşa atağında Yobo'nun uzaklaştıramadığıtop Uche'nin önünde kaldı. Kasımpaşa'nın Nijeryalı golcüsünün topukontrol ettikten sonra yaptığı vuruş Mehmet Topal'ın eline çarpınca maçıhakemi Hüseyin Sabancı, tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi.Uche de takımına kazandırdığı penaltıyı gole çevirince, Kasımpaşa maçta1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

FENERBAHÇE ATAKLARI CILIZ KALDI

Yediğigolün şokunu çabuk atlatan Fenerbahçe, rakip kalede gol aramayabaşladı. Taraftarının da desteğini arkasına alan sarı lacivertli takım,devre sonuna kadar 6 gol fırsatı yakalamasına rağmen, bu pozisyonlarıdeğerlendiremedi. Kasımpaşa da attığı golün avantajını korumak adınarölantide bir oyun anlayışını benimseyince ilk yarıda başka gol olmadı.

KASIMPAŞA AYAĞINA GELEN FIRSATI KAÇIRDI

İkinciyarının başlarında da gole yaklaşan taraf Kasımpaşa idi. İlk 10dakikada gol arayarak Fenerbahçe'nin gardını düşürmek isteyen Kasımpaşaaz kalsın istediğini alıyordu. 55. dakikada Adem Büyük takımını mutlakbir golden edince Şükrü Saracoğlu tribünleri derin bir oh çekti.

90'DA PENALTI VE GOLLER... 

Kasımpaşaatakları sonrasında Aykut Kocaman'ın oyuna müdahaleleri geldi. MehmetTopal'ın yerine Cristian Baroni ve Miroslav Stoch'un yerine de MoussaSow girince, sarı lacivertliler alışkın oldukları düzene döndü. Maçın60. dakikasında Webo'nun attığı gol sonrası Fenerbahçeli taraftarlar,galibiyet adına umutlandı.

Golün asistini, son haftalarda sezonbaşındaki formundan uzak olan Hollandalı yıldız Kuyt yaptı. Maçınsonlarına doğru baskısını iyice artıran sarı lacivertliler 90. dakikadaEmre Belözoğlu'nun penaltısı ve sonrasında Moussa Sow'un golleriylesahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!