comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Bir Alex değil ama...

24 Şubat 2013, Pazar 03:16

F.Bahçe'nin yıldızı Cristian, performansıyla forvet hattındaki arkadaşlarına taş çıkarttı.Sarı lacivertlilerin tek Brezilyalı futbolcusu olan Cristian Baroni 33 maç oynadı. 21 gol pozisyonundan 9'unda ağları sarsıp, Kuyt, Sow, Semih ve Webo'dan daha iyi bir ortalamaya imza attı.

ALEX de Souza'nın Fener-bahçe'den gönderilmesinin ardından orta alanda gözlerin çevrildiği tek bir adres vardı; Cristian Baroni... Takımının tek Brezilyalı oyuncusu olarak sahaya çıkan Cristian, vatandaşı Coritiba'ya döndükten sonra çok sayıda sorumluluğu sırtladı. Sarı lacivertli ekibin saha içi liderliğini üstlenen sambacı, bir tek bu görevi yerine getirmekle yetinmedi. Cristian, attığı gollerle ve hücumdaki başarılı ortalamasıyla da dikkat çekti. Brezilyalı, Fenerbahçe forvetleri Kuyt, Sow, Webo ve Semih'ten daha iyi bir gol ortalaması tutturdu. 38 maça çıktığı sezonda, 21 kez gol pozisyonuna girdi ve 9 kez rakip fileleri havalandırdı.

‘Kuyt'arıyor diyenlere rakamlarla yanıt verdi
RAKAMLAR, Fener-bahçe'de eleştirilere hedef olan Dirk Kuyt'ın performansının hiç de kötü olmadığını gösteriyor. Öyle ki Kuyt, Cristian'dan sonra gol pozisyonu/gol ortalamasında en başarılı ismi durumunda...Kuyt, bu sezon 38 maçta, 29 fırsat yakaladı. 13'ünü değerlendirdi. Sow, Webo ve Semih'ten iyi bir oran tutturan Kuyt, BATE maçında kaçırdığı gollerle eleştirilmişti. Fenerbah-çe'nin devre arasında İstanbul BŞB'den kadrosuna kattığı Pierre Webo da, turuncu lacivertli ekipteki performansı da dahil edildiği taktirde, Kuyt ile eşit konumda yer aldı.Webo, 23 maçta 27 pozisyon bulup 11 kez ağları sarstı. Bu alanda en kötü istatistikler ise Sow (49 pozisyon, 13 gol) ve Semih'in (12 pozisyon, 4 gol) oldu.

Mehmet Topal ‘41 kere maşallah' dedirtecek


GİRİLEN pozisyon ve atılan gol bakımından genel manada iyi bir ortalama yakalayan F.Bahçeliler, ligin en çok maça çıkan isimleri olmayı da başardı.Sarı lacivertlilerin milli futbolcusu Mehmet Topal, 40 maçla ligdeki futbolcular içinde bu sezon en çok forma giyen oyuncu oldu. Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası'nda 40 karşılaşmaya çıkan Topal, daha ligin bitimine 13 hafta varken, kupa ve Avrupa Ligi'nde iddia devam ederken, 60 maç limitini zorlayacak gibi görünüyor. Bugün Kasımpaşa karşısında bu sezonki 41. maçına çıkacak olan Mehmet Topal'ı 39 mücadeleye çıkan takım arkadaşı Hasan Ali takip ediyor. Yine Fenerbahçe'den Cristian ve Kuyt toplamda 38, Sow ise 37 maçla en çok maça çıkan oyuncular listesinin devamını oluşturuyor. Bu isimleri 36 maçla Galatasaray'ın golcüsü Umut Bulut izliyor.

89 şutta 25 isabet buldu


FENERBAHÇE'nin başarılı futbolcusu Cristian, bu sezon çıktığı maçlarda rakip kalelere tam 89 defa şut attı. Brezilyalı yıldız, bu şutların 25'inde isabet sağladı. 9 defa da fileleri havalandırmayı başardı. Cristian Baroni ayrıca, 5 kulvarda çıktığı maçlarda 1404 isabetli pas atarak bu alanda da takımının liderlerinden olmayı başardı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!