comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'ye Arap sermayesi

22 Şubat 2013, Cuma 10:15

Manchester City ve PSG'i satın alan Katar Kraliyet Ailesi'ne ait Etihad Airways ve Qatar Airlines ile Barça'ya forma sponsorluğu yapan Qatar Foundation, F.Bahçe ile reklam anlaşması için harekete geçti

Fenerbahçe'yi Türkiye'de yatırıma en uygun kulüp olarak gören Arap sermayesi, sarı-lacivertli kulüple reklam anlaşması yapmak için kolları sıvadı. Bu konuda özellikle iki grubun ismi ise öne çıktı. Bunlardan ilki Manchester City'yi satın alan ve City of Manchester Stadyumu ile Ada ekibinin ana sponsoru olan Birleşik Arap Emirliği Kraliyet Ailesi üyesi Mansour bin Zayed Al Nahyan'ın sahibi olduğu Etihad Hava Yolları. Şirket, Fenerbahçe'nin yeni sezonda taşıyacağı marka olabilir.

Diğeri ise Qatar Investments vasıtasıyla Fransız PSG'yi de satın alan Katar Kraliyet Ailesi'nin sahibi olduğu Qatar Airlines ve Barcelona'nın forma sponsoru Qatar Foundaiton. Fotomaç'ta yer alan habere göre, her iki firma da anlaşma yapmak için F.Bahçe yönetimi ile kontakt kurdu. Anlaşmalar gerçekleşirse, Fenerbahçe'nin kasasına bir anda onlarca milyon euro'luk nakit girdi sağlanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!