comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fener'in 6'da 1'i!

22 Şubat 2013, Cuma 09:30

Son 10 yılda büyük bir çıkış yakalayan ve ligde lider durumda bulunan Çek ekibi, Napoli'yi saf dışı bırakarak dikkatleri üzerine çekti. Plzen'in değeri Fenerbahçe'nin 6'da birine denk geliyor

Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımı 1911 yılında ülkenin devlet demiryollarının bünyesinden doğdu. İlk yıllarında sıradan bir takım görüntüsü çizen kırmızı mavili ekip tarihinin en önemli başarılarını son 10 yıl içinde yaşadı. 2003'te 2. Ligde şampiyon olarak 1. Lig'e yükselen Plzen, 2010'da Çek Kupası'nı müzesine götürdü. 2010-11 sezonunda Çek 1. Ligi'ndeki ilk ve tek şampiyonluğunu yaşadı. Avrupa kupalarında kayda değer bir başarısı bulunmayan köklü kulüp Avrupa Ligi'nde bugüne dek oynadığı 18 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik, 4 yenilgi alırken, geçtiğimiz sezonki macerasına 2. turda Schalke'ye elenerek son vermişti.

16. haftası geride kalan Çek Ligi'nde şu an lider durumda bulunan Viktoria Plzen, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Metalurgi Rustavi, Ruch Chorzow ve Lokeren takımlarını eleyerek katıldığı grubunu Atletico Madrid'in önünde lider tamamladı.
İspanyol ekibini 1-0 yendiği maç ile dikkatleri çeken Çek ekibi, 2. turda İtalya'da güçlü Napoli'yi 3-0 mağlup ettiği ilk maçta büyük ses getirdi.

Toplam 25 milyon euroluk kadro değeri ile Fenerbahçe'nin yaklaşık 6'da 1'ine denk gelen Plzen'de Slovak futbolcular Bakos ve Duris'e ek olarak Darida, Horvath ve Kollar takımın gol yollarındaki etkili isimleri olarak dikkat çekiyor. Pavel Vrba yönetiminde 4-2-3-1 formasyonunda oynayan ekipte Rajtoral de sürpriz gollere imza atıyor.

Beşiktaş'a elenmişti
Viktoria Plzen 2010-11 sezonunda Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda Beşiktaş ile karşılaştı. Çek Cumhuriyeti'nde 1-1 biten maçın ardından İnönü Stadı'nda 9 kişi kaldıkları maçta siyah beyazlılara 3-0 yenilerek kupaya veda ettiler. Şu an Sivasspor forması giyen Navratil o dönem Plzen forması ile iki karşılaşmada da görev almıştı.

Milliyet

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!