comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kocaman: Demek ki istemek gerekiyormuş

22 Şubat 2013, Cuma 00:45

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Bate zaferi sonrasında yoğun maç trafiği hakkında TFF'ye "G.Saray göndermesi" yaptı, son 16'daki rakip Plzen'i yorumladı...

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, BATE Borisov karşılaşmasının ardından açıklamada bulundu

“Mutlaka 10 kişi kalınca rakip, daha çok gol beklendi,öyle olmalı da, futbolun yasası bu. Ancak bu da bir gerçek ki 11 günde 3 deplasman, biri evinizde ama seyirci yok ve deplasman gibi. Avantaj var ilk maçtan, ikinci maçta 20-25. dakikada kırmızı kart geliyor rakibe ve sonraki turu sağlayacak golü bulunca da pek çok çabaya rağmen olmayınca da gerilimli oluyor son anlar.. Ama temel amaç turu geçmekti. 4 maçı gol yemeden geçtik, 2 gün aramız var Kasımpaşa maçına sabitlenmek zorundayız. Bu maç Kasımpaşa ve aradaki kupa maçını saymıyorum Beşiktaş maçları, ligdeki gidişatımızla ilgili önemli veriler sunacak. Kazanmak turu geçmekti temel amaç, üstüne bir şey söylemeye gerek yok”.
“Plzen'in ilk maçını da ikinci maçını da seyrettirdik Fenerbahçe olarak. 3 günde bir maç oynadığımız için diyorum, daha çok zaman var. Maç yaklaşınca Plzen'e odaklanacağız, amacımız üst tura geçmeye çalışmak. Önümüzdeki Plzen'in şimdi zayıf ve iyi bir kura olduğu söylenecek ama göreceğiz. Ben de motivasyonu sağlamaya çalışacağım. İtalya Ligi'nde şampiyonluğa oynayan bir takımı eledi. Bugünkü rakip de aslında kollektif bilinç düzenli oyun bir araya gelince ne denli önemli olduğunu gösterdi. İsimler önemli tabii ama saha içi organizasyon ve düzen daha önemli. Bugün rakip bize bunu gösterdi ama amaç elemekti, bunu da başardık”.

“Ben pazartesi oynamayı isteyeceğimizi söylerdim bana sorsalar. Kupa maçı da perşembeye itilir mi dersek söylerdik. Biz genel olarak bu konuların ince düşünüleceğini düşünüyoruz. Ama herhalde yorgunlar var. Bir 24 saat çok değerli. Bize sorulmadı düzenleyenler hangi mantıkla bunu yaptılar bilmiyorum. G.Saray çarşamba Avrupa'da oynuyor, pazartesi ligde.. Biz Perşembe Avrupa'da oynuyoruz, Pazar ligde. İstemek gerekiyordu belki ama istemeyi ihmal ettik sanırım”.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!