comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin yeni rakibi belli oldu!

22 Şubat 2013, Cuma 00:06

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş mücadelesinde ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği Napoli'yi evinde de 2-0 ile geçen Viktoria Plzen, Fenerbahçe'nin 3. turdaki rakibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında Fenerbahçe'nin 3. turda eşleşeceği rakibi belli edecek mücadelede, Viktoria Plzen, evinde Napoli'yi ağırladı. İlk maçta deplasmanda 3-0 gibi flaş bir galibiyet elde eden Çek ekibi, Doosan Arena'da da İtalyan rakibini rahat bir şekilde 2-0 ile geçti.

İlk yarıda Napoli'nin baskılarını durdurmayı başaran Plzen, 51. dakikada Rajtoral'in asistinde Kovarik'in attığı gol ile üstünlüğü ele geçirdi. 74. dakikada Kolar'ın asistinde Stanislav Tec ile farkı 2'ye çıkaran ev sahivi ekip, mücadeleyi de bu skorla tamamladı. Çek temsilcisinde bir dönem Galatasaray forması giyen Pavel Horvath 90 dakika forma giyerken, oynadığı futbol ile göz doldurdu.
3. turda Fenerbahçe ile Viktoria Plzen arasında çeyrek finale çıkacak takımı belirleyecek ilk mücadele 7 Mart'ta Çek Cumhuriyeti'nde oynanacakken, rövanş karşılaşması ise 14 Mart'ta Şükrü Saraçoğlu'nda yapılacak.

PLZEN ÇOK FORMDA

UEFA Kupası B Grubu'nda Atletico Madrid, Academica ve Hapoel Tel Aviv ile birlikte yer alan V. Plzen, grubu son şampiyon Atletico Madrid'in 1 puan önünde lider tamamladı.

16. haftası oynanan Çek Ligi'nde 34 puan ile zirvede yer alan Plzen, bu sezon Avrupa Ligi'nde evinde mağlubiyet tatmazken, sadece 2 maçtan boynu büyük ayrıldı. Gruplar öncesinde Lokeren ile oynadıkları play-off mücadelesinde 2-1 mağlup olan başarılı takım, gruplarda da Atletico Madrid deplasmanında 1-0'lık bir yenilgi almıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!