comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Sessizliği Cristian bozdu! (Maç Özeti)

22 Şubat 2013, Cuma 00:05

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe, 0-0'ın rövanşında BATE Borisov'u Cristian'ın tek golüyle mağlup ederek tur atladı.

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesindetemsilcimiz Fenerbahçe ile Beyaz Rusya ekibi BATE Borisov karşı karşıyageldi. Şükrü Saraçoğlu'nda seyircisiz oynanan mücadelede gülen taraf,1-0'lık skorla Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'ye turu getiren golü, 45. dakikada Cristian Baroni penaltı vuruşundan kaydetti.

BATE Borisov'da 20. dakikada kırmızı kart göre Baga, takımını 10 kişi bıraktı.

Busonuçla Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. Tur'a yükselerek ÇekCumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla eşleşti. İki ekip arasındakiilk maç 7 Mart'ta oynanacak.
 

KADIKÖY'DE BİR İLK

UEFAAvrupa Ligi 2. Tur rövanş karşılaşmasında BATE Borisov'u konuk edenFenerbahçe, Kadıköy'de ilk kez cezası nedeniyle bir Avrupa sınavında boştribünler önünde mücadele etti.

KOCAMAN'DAN SÜRPRİZ TERCİH

FenerbahçeTeknik Direktörü Aykut Kocaman, orta alandaki eksikler nedeniyle gençfutbolcu Salih Uçan'a 11 kişilik kadroda yer verdi.

Kocaman,Meireles'in ilk maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesi, EmreBelözoğlu'nun UEFA listesinde bulunmadığı için görev alamaması nedeniylegenç oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Salih bu maçla birlikte ilk kezsarı-lacivertli formayla bir Avrupa kupası mücadelesinde ilk 11'desahaya çıktı.

Orta alanda Cristian'ı Mehmet Topal ile daha geride tutan teknik direktör Kocaman, Salih Uçan'a forvet arkasında görev verdi.

Sarı-lacivertliteknik adam, orta alanda görev alabilecek oyunculardan Selçuk Şahin'iyedekler arasında tutarken, Mehmet Topuz, sakatlığı nedeniyle maçın 18kişilik kadrosuna alınmadı.

BATE 'DALYA' DEDİ

Fenerbahçe'nin rakibi BATE Borisov, bu mücadeleyle Avrupa kupalarında 100. maçına çıktı.

BATE Borisov'da ilk maçta gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düşen Artem Radkov, Fenerbahçe'ye karşı forma giyemedi.

Belarustemsilcisinin teknik direktörü Viktor Goncharenko, ilk maçınkadrosundan tek değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sarı kart cezalısıRadkov'un yerine Gayduchik 11'e dahil edildi.

DENGELİ BAŞLADI

Karşılaşmanınilk düdüğünden itibaren taraflar, ilk 15 dakikalık periyot içerisindebirbirlerini tartan bir oyun anlayışı ile sahaya çıktı. Fenerbahçeözellikle Cristian ile rakip orta sahasına baskı uygularken, MehmetTopal kademede rakibe bu dakikalarda geçit vermedi.
 

İLK TEHLİKE CRISTIAN'DAN

Karşılaşmanın7. dakikasında sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt sonçizgiden ceza sahasına ortasını açtı. Savunma topu ceza sahası dışınagönderdi. Ceza sahası dışındaki Cristian topa gelişine vurdu ama topyandan dışarıya çıktı.

KUYT-GÖKHAN UYUMU

Maçınilk dakikalarından itibaren kapanan BATE savunmasını açmaya çalışanFenerbahçe, sağ kanadı ilk yarı boyunca çok etkili kullandı. Kuyt ileGökhan'ın bindirmeleri karşısında BATE savunması, maçın 20. dakikasındanitibaren sıkıntılı anlar yaşadı.

BATE 10 KİŞİ!

Kuytve Gökhan'ın ataklarıyla bunalan BATE Borisov, bir de kırmızı şokuyaşadı. Karşılaşmanın 20. dakikasında Fenerbahçeli oyuncular kendi yarısahasında paslaşırken topla Kuyt buluştu ve Baga, Kuyt'a arkadan sertbir faul yaptı ve önce ikinci sarı kartı ardından kırmızı kartı gördü.

EGEMEN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Kırmızıkarttan sonra sertleşen maçta bir tatsız gelişme de Fenerbahçe içinyaşandı. Karşılaşmanın 25. dakikada Egemen Korkmaz, Rodionov'a yaptığısert hareket sonrasında sarı kartla cezalandırıldı ve Egemen böylece birsonraki turda cezalı duruma düştü.

FENERBAHÇE YÜKLENİYOR

10kişi kaldıktan sonra tamamen defansif bir şablonla sahaya dizilen vekontra ataklarla gol arayan BATE Borisov karşısında Fenerbahçe oyununkontrolünü tamamen eline aldı. Özellikle bu dakikalarda Salih Uçan oyunaağırlığını koydu.

Karşılaşmanın 35. dakikasında yine sağkanattan gelişen temsilcimiz Fenerbahçe'nin atağında Kuyt son çizgiyeinip kale sahasına ortasına gönderdi ama Sow'dan önce kaleci Gorbunovçıktı ve topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

PENALTI VE CRISTIAN!

Fenerbahçeilk yarının özellikle son 10 dakikalık bölümünde maçın tek hakimi olantaraftı. Bu baskının sonucunda gol isteyen Fenerbahçe, karşılaşmanın 45.dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında Sow ceza sahası sağ çaprazındantopla buluştu ve kaleciden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Bupozisyonda hakem penaltı noktasını gösterirken, kaleci Gorbunov'da sarıkart gördü.

Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına gelenCristian, yaptığı net vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi ve Fenerbahçe,oldukça baskılı ve iyi oynadığı maçta ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
 

İKİNCİ YARI HIZLI BAŞLADI

İkinciyarıya etkili başlayan taraf, konuk ekip BATE Borisov'du. İkinciyarının daha ilk dakikası içerisinde çok tehlikeli gelişen BATE Borisovatağında Rodionov ceza yayı üzerinden pasını ceza sahası sol tarafındakiRudik'e verdi. Rudik karşı karşıya pozisyonda vuruşu yaptı ama Volkantopu son anda kornere gönderdi. Fenerbahçe taraftarları bu pozisyonsonrasında derin bir nefes aldı.

OYUN BİR SÜRE DURDU

Karşılaşmanın 54. dakikasında stat dışından gelen yabancı maddelerden dolayı oyun bir süre durdu.

CRISTIAN DİREĞE TAKILDI!

BATEBorisov'un ikinci yarının ilk 5 dakikasındaki baskıyı kıran Fenerbahçe,kontra ataklarla etkili olmak istedi. Karşılaşmanın 52. dakikasında çoktehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Webo ceza sahası sağ çizgisindenson çizgiye kadar indi ve kale sahası yakınlarına yerden pasınıgönderdi. Gelen topa Baroni boş durumda vurdu ama top üst direkten oyunalanına döndü ardından savunma uzaklaştırdı. Bu atak, Fenerbahçe adınaönemli bir şanstı.

BATE HAKİMİYETİ

Turiçin mutlak gol bulmak zorunda olan BATE'de teknik direktör ViktorGoncharenko, 65. yaptığı Aleksandr Volodko- Aleksandr Pavlov değişikliğiile oyuna ağırlığını koymak istedi. Özellikle 75. dakikaya kadarki 10dakikalık bölümle topla oynayan taraf daha çok BATE Borisov olsa da,Fenerbahçe iyi savunma yaparak BATE'ye pozisyon şansı tanımadı. Bubölümde Kuyt-Gökhan ikilisinin yaptığı kademeli savunma da gözlerdenkaçmadı.

SAVUNMAYA DESTEK

BATE Borisov'un10 kişi kalmasına rağmen sarf ettiği efor, konuk ekibin oyunun sonbölümlerinde kondisyon olarak sıkıntı yaşamasına sebep oldu. Oyunun bubölümünde Aykut Kocaman yaptığı Selçuk Şahin-Salih ve Webo-Semihdeğişiklikleri ile oyunda skoru elinde tutmak istedi. Özellikle hücumsalanlamdan Fenerbahçe aksasa da, orta saha ve kanatlarda yapılanpreslerle BATE Borisov'un etkinliği bir hayli azaltıldı.

KALECİ STOPER GİBİYDİ

Maçınson dakikalarına oldukça baskılı giren BATE'de kaleci Andrei Gorbunov,maçın son dakikalarında adeta bir stoper gibi oynadı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol olmayınca Fenerbahçe rakibini 1-0 mağlup ederek 3. Tur'da Viktoria Plzen'in rakibi oldu.


 

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!