comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emenike attı, Nijerya kaçamadı!

21 Ocak 2013, Pazartesi 22:00

Afrika Uluslar Kupası C Grubu'ndaki ilk maçına çıkan Nijerya; Fenerbahçeli Yobo'nun 11'de başladığı ve adı sarı lacivertlilerle anılan Emenike'nin 11'degol attığı mücadelenin son anlarında beraberliğe razı oldu..



Nijerya [1 - 1] Burkina Faso
23' [1 - 0] E. Emenike
75' E. Ambrose (Kırmızı kart - Nijerya)
90+4' [1 - 1] Alain Traore

Afrika Futbol Konfederasyonu'na üye ülkelerin katılımıyla düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nda, Nijerya ile Burkina Faso kozlarını paylaştı.

Mbombela Stadı'nda yapılan ve Cezayir Futbol Federesyonu'ndan Benouza Mohamed'in yönettiği maça Nijerya; Enyeama; Echiejile, Yobo, Oboabona, Ambrose; Ogude, Mikel, Igiebor; Emenike, Ideye, Musa 11'i ile çıktı.

Burkina Faso ise sahada; Soulama; Koffi, Kone, Koulibaly, Panandetiguiri; D.Kone, Pitroipa, Rouamba, Dah; Bance; Dagano 11'i ile yer aldı.

Nijerya'da, Fenerbahçe forması giyen Yobo ile adı sarı lacivertlilerle anılan Emenike ilk 11'de yer aldı. Burkina Faso'da ise; bir dönem Samsunpor'da oynayan Bance 11'de yer alırken, Gaziantepspor'un yeni transferi Abdou Razak Traore ise yedek kulübesinde oturdu.

Maçın 23. dakikasında Nijerya golü buldu. Rakip savunmanın arkasına doğru gönderilen topu Ideye şık bir şekilde Emenike'nin önüne indirdi, golcü oyuncu da takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Nijerya'da, Emenike 58. dakikada yerini Ikechukwu Uche'ye bırakırken, 38. dakikadan kartı bulunan Ambrose, 75. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla cezalandırıldı ve Nijerya 10 kişi kaldı.

Abdou Razak Traore 82. dakikada Rouamba'nın yerine oyuna dahil olurken, son bölümleri 10 kişi oynayan Nijerya, 90+4'te gelen gole engel olamadı. 65. dakikada Bance'nin yerine oyuna dahil olan Alain Traore, attığı golle takımına hayat verdi ve maç 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

C Grubu'ndaki ilk maçında 3 puanı kaçıran Nijerya, kupadaki macerasına 1 puanla başladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!