comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Pianigiani: "Güven sıkıntımız var"

18 Ocak 2013, Cuma 23:18

Basketbolda THY Avrupa Ligi ''Top 16'' turu (F) Grubu'nda İspanya'nın Caja Laboral takımına 97-75 yenilen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Simone Pianigiani, takımının güven sorunu yaşadığını ifade etti.

Basketbolda THY Avrupa Ligi ''Top 16'' turu (F) Grubu'nda İspanya'nın Caja Laboral takımına 97-75 yenilen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Simone Pianigiani, takımının güven sorunu yaşadığını ifade etti. 

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Pianigiani, performans nedeniyle taraftarlardan ve kulüp yönetim kurulundan özür dileyerek başladığı konuşmasında, Caja Laboral karşısında gerektiği gibi savaşamadıklarını söyledi. 
Öz güvenle ilgili ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Pianigiani, şunları kaydetti: 

''Takımım tüm güvenini kaybetmiş durumda. İkinci yarıda 6-7 sayı geri gidince bir anda durduk, bir şey yapamadık. Siena maçında başa baş savaştık daha iyiydik.

Burada maçın son bölümünde, resmen maç bitsin diye bekledik. Korku ve endişe vardı. İnanılmaz bir şey, ilk kez yaşıyorum bunu. Güvenle ilgili ciddi bir sıkıntımız var. Hemen demoralize olup maçı bırakıyoruz. İkinci yarıda maçı tamamen kaybettik. Hiçbir mazeretimiz yok. Tek bir sorundan dolayı bu oldu diyemem. Tartışılması gereken çok şey var. Hepimiz Fenerbahçe'de olduğumuz için gurur duyuyoruz ama maalesef şu an takım biraz kendini kaybetmiş durumda. Çok konu var. Oyuncularımızın motivasyonu çok düşük. Savaşamadılar.'' 

Takımının bulunduğu durumdan ayağa kalkabileceği bir ruh hali görüp görmediği sorusuna Pianigiani, ''Şu anda sıralamaya bakabilecek lüksümüz yok. Her maçı teker teker ele alıp ilerlememiz gerekiyor. Sorunlarımızı çözüp bir sonraki turları düşünmek için, içinde bulunduğumuz bu durumdan kurtulmamız gerekiyor. Çok rekabet dolu bir lig burası. İnişler çıkışlar olabiliyor. Herkes kendi çapında çözmeye çalıştı bazı şeyleri. Zihinsel olarak sıkıntılar var. Siena'dan sonra her şey çok düştü ama savaşıp ligin içinde kalmamız gerekiyor'' şeklinde cevap verdi. 

İtalyan çalıştırıcı bir soru üzerine de bütün hafta iyi bir takım görüntüsü verirken bu akşam bir takım olamadıklarını belirterek ''Kaybettikçe daha da düşüyoruz. Böyle oynarsak sürekli kaybederiz'' dedi. 

-Tabak: ''Savunmamızla kazandık''- 

Caja Laboral Başantrenörü Zan Tabak, Fenerbahçe Ülker karşısında savunmalarıyla kazandıklarını söyledi. 

Fenerbahçe Ülker deplasmanında önemli bir galibiyet elde ettiklerini kaydeden Tabak şunları söyledi: 

''Bizim için çok önemli bir galibiyetti. Fenerbahçe Ülker en zorlu deplasmanlardan birisi. Taktiksel olarak çok iyi olduğumuzu söyleyemem ama genel olarak takımımız iyiydi. Bu maçı kesinlikle savunmamızla kazandık. En çok sayı atan takımlardan birisine savunmayla bu maçı kazanmayı başardık.'' 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!