comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe 4 köşe!

01 Ocak 1970, Perşembe 02:00

Ziraat Türkiye Kupası'nda F.Bahçe sahasında Göztepe ile karşılaştı ve Sezer Öztürk'ün 2 gol attığı mücadeleden 4-0 galip ayrılarak, adını Türkiye Kupası'nda gruplara yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Fenerbahçe, Göztepe ile karşı karşıya geldi.
Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadelenin galibi 4-0'lık skorla Fenerbahçe oldu.
 
Fenerbahçe'nin gollerini 16. ve 47. dakikalarda Sezer Öztürk, 54. dakikada Milos Krasic ve 88. dakikada Recep Niyaz attı.
 
Bu sonucun ardından Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam ederek gruplara kaldı. Fenerbahçe ayrıca hafta sonu oynayacağı Galatasaray derbisi öncesinde hem moral kazanmış hem de rakibine gözdağı vermiş oldu.
 
KOCAMAN'DAN KARMA 11
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası'nda Göztepe ile yaptıkları 5. tur mücadelesinde takımını, bazı as oyuncuların yanında sezon içinde az süre alan futbolculara yer verdiği ilk 11 kurgusuyla sahaya sürdü. Göztepe mücadelesinde, Kocaman'ın son dönemdeki ideal 11'inden Kuyt, Meireles ve Hasan Ali Kaldırım kadroda yer aldı.
 
Kaleyi Serkan Kırıntılı'nın devraldığı 11'de, savunmada Orhan Şam, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, orta alanda Selçuk Şahin, Meireles, Mehmet Topuz, Sezer Öztürk ve Krasic bulunurken, Kuyt takımın forveti oldu. Ayrıca Bienvenu ve Özgür Çek de 18 kişilik kadronun dışında kaldı. Aykut Kocaman, ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptıkları maçta 18'e almadığı Stoch'u ise kupa mücadelesinde 18 kişilik kadroya dahil etti.
 
MAÇ TEMPOLU BAŞLADI
Mücadelenin ilk dakikalarından itibaren tempo yüksek seviyedeydi. Fenerbahçe ilk bölümde topa daha çok sahip olurken, Göztepe daha çok kontra atağı düşünen bir oyun sergiledi. Fenerbahçe topa daha çok sahip olmasından dolayı oyuna yön veren taraftı ve kimi zaman önemli pozisyonlar da buldu fakat ilk bölümde bunlardan yararlanamadı. Göztepe de gol bulamayınca ilk 15 dakikalık bölümde gol sesi çıkmadı.
 
SEZER YİNE KADIKÖY'DE ATTI!
Maçta ilk 15 dakikalık bölüm henüz geride kalmıştı ki Fenerbahçe, Sezer ile golü buldu. Mücadelenin 16. dakikasında sağ kanattan Mehmet Topal ortaladı ve Sezer ceza sahasında topa vurarak ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe forması ile attığı tüm golleri Kadıköy'de atmış olan Sezer bu golünü de Kadıköy'de atmış oldu.
 
KARŞILIKLI ÇABALAR SONUÇ VERMEDİ
Golden sonra top yine daha çok Fenerbahçe'de kaldı. Oyuna yön veren Fenerbahçe zaman zaman etkili ataklar da geliştirdi Buna rağmen sarı-lacivertliler bu ataklardan sonuç alamadılar. Göztepe ise genel olarak yine kontra atak anlayışında oynamaya devam etti. Hızlı atağa çıkmaya çalışan Göztepe, bir kaç fırsat bulsa da pek etkili olamadı ve gol bulamadı. İki takım da gol atamayınca ilk yarı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.
 
YİNE SEZER YİNE GOL!
Maçın ikinci yarısının başlamasıyla Fenerbahçe baskısı vardı ve sarı-lacivertliler ilk yarıdaki etkinliğini devam ettirdi. Bu etkinlik kısa sürede sonuç verdi ve 47. dakikada Sezer kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Göztepe ceza sahası yakınında topu kapan Kuyt, ceza sahasındaki Sezer'e verdi topu ve Sezer de düzgün bir şutla topu ağlara gönderdi.
 
KRASİC İLK GOLÜNÜ ATTI!
İkinci golü bularak iyice rahatlayan Fenerbahçe, oyun olarak da iyice istediğini yapar hale geldi. Oyuna istediği gibi yön veren sarı-lacivertliler, üçüncü golü bulmakta ise gecikmedi. Maçın 54. dakikasında Krasic, Sezer'den aldığı güzel topuk pasıyla ceza sahasına girdi ve klas bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 3-0 yaptı. Bu gol aynı zamanda Krasic'in Fenerbahçe formasıyla attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.
 
İLKLERİN GECESİNDE RECEP GOLÜNÜ ATTI!
Durumun 3-0 olmasının ardından Göztepe iyice oyundan düştü ve Fenerbahçe iyice oyunu kontrolü altına aldı. Dakikalar ilerledikçe gol pozisyonları da bulan Fenerbahçe'de ilk golünü atan bir başka futbolcu ise Recep Niyaz oldu. Maçın 88. dakikasında golünü atan genç oyuncu, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi golünü attı ve durumu da 4-0 yaptı.
Maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçtan 4-0 galip ayrıldı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR
14. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Mehmet Topuz'un düzgün ama etkisiz şutunda, top kaleci Kazım'da kaldı. 
 
16. dakikada Fenerbahçe, mücadelede ilk golü buldu. Orhan Şam'ın pasıyla sağ kanatta hareketlenen Mehmet Topuz, topu bekletmeden ceza alanına ortaladı. Kale sahası üzerinde gelişine şut çeken Sezer, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. 
 
24. dakikada Selçuk'un ara pasıyla ceza alanı içinde buluşan Orhan Şam'ın sağ çaprazdan aşırtma vuruşunda, kaleci Kazım'ı da geçen top az farkla auta gitti. 
 
Mücadelenin ilk yarısı Sezer'in attığı tek golle, sarı-lacivertli takımın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. 
 
47. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkarttı. Göztepe kalecisi Kazım'ın hatasında topu kapan Kuyt, topu ceza alanı çizgisi üzerindeki Sezer'e aktardı. Bu oyuncunun düzelterek yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0. 
 
54. dakikada Fenerbahçe, bir gol daha buldu. Selçuk'un pasıyla ceza alanı içi sol çaprazla topla buluşan Sezer, topuk pasıyla 2 oyuncuyu oyundan düşürdü. Sezer'in pasına hareketlenen Krasic, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı direğin dibinden filelerle buluşturdu: 3-0. 
 
59. dakikada Stoch, oyuna girer girmez sol kanatta buluştuğu topu ceza alanına gönderdi. Bu oyuncunun pasında topu kaleye gönderen Selçuk'un şutunda Kazım, meşin yuvarlağı kornere çeldi. 
 
71. dakikada Halil'in sağ kanattan penaltı noktası üzerine ortaladığı topa uygun durumda bulunan Ali Kuçik kafayı vurdu. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 
 
79. dakikada Krasic'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Stoch'un sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 
 
88. dakikada Fenerbahçe farkı 4'e çıkarttı. Kuyt'ın ceza alanı çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta, kaleci Kazım meşin yuvarlağı güçlükle çeldi. Pozisyonu takip eden Recep Niyaz, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 4-0.
 
Stat: Şükrü Saracoğlu 
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, İsmail Şencan, Serkan Akal 
Fenerbahçe: Serkan Kırıntılı, Orhan Şam, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Selçuk Şahin, Meireles (Dk. 80 Recep Niyaz), Mehmet Topuz (Dk. 59 Stoch), Sezer Öztürk (Dk. 64 Salih Uçan), Krasic, Kuyt 
Göztepe: Kazım Sarı, Şamil Ünal (Dk. 71 Aytek Aşıkoğlu), Hamza Gezmiş, Veli Kızılkaya, Bahia, Theo Weeks (Dk. 82 Fatih Doğan), Fatih Yiğen, Yasin Avcı (Dk. 57 Şaban Genişyürek), Dilaver Güçlü, Halil Akbunar, Ali Kuçik 
Goller: Dk. 16 ve Dk. 47 Sezer Öztürk, Dk. 54 Krasic, Dk. 88 Recep Niyaz (Fenerbahçe) 
Sarı Kartlar: Dk. 41 Serdar Kesimal, Dk. 83 Krasic (Fenerbahçe), Dk. 84 Hamza Gezmiş (Göztepe)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!