comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'de derbinin planı belli oldu

12 Aralık 2012, Çarşamba 09:18

Dev maç öncesi Fenerbahçe'de parola “Yenemiyorsan, yenilme.” Liderle puan farkı kapatılamıyorsa, açılmasına da izin verilmeyecek. Aykut Kocaman ise oyuncularına tek şeyi empoze ediyor, “Sakin olun yeter.”

Kadıkköy'de Fenerbahçe, Göztepe ile kupada gruplara kalmak için ter dökerken akıllarda sürekli Galatasaray derbisi var. Sarı lacivertliler, Göztepe'den çok pazar günü TT Arena Stadı'nda oynanacak dev derbiyi düşünüyor. Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Fenerbahçe'nin havası yerinde. Yedeklerin şans bulacağı maç öncesi sarı lacivertlilerin nabzını tuttuk. İşte, Samandıra'da konuşulanlar ve dev derbi öncesi kafalardaki planlar...

1-STOCH KESİN KADRODA OLUR
Fenerbahçe'de Stoch sorunu son günlerde gündemde. Aslında Samandırada bu çok fazla konuşulan bir konu değil. Stoch'un yapısı nedeniyle bu duruma alışkın futbolcular. Slovak yıldızın daha bir çocuk olduğunu ve bu hatalarının da normal karşılanması gerektiğini dile getiriyorlar ve ekliyorlar, “Derbide mutlaka kadroda olur.”

2-PAS YAPIN, TEMPOYU DÜŞÜRÜN

Aykut Kocaman'ın derbi öncesi futbolcularına sürekli “Sakin olalım yeter” diye telkinde bulunuyor. Derbi öncesi ilk isteği bu oyuncularından Kocaman'ın. Tecrübeli teknik adam tüm futbolcularının maç sırasında sakin kalmalarını ve sürekli pas yaparak rakibin tempoyu artırmasına izin vermemesini de isteyecek.

3-GİZLİ SİLAH CRISTIAN BARONI
Fenerbahçe'de bu karşılaşmada gizli silah olarak Cristian ismi ön plana çıkıyor. Kayserispor deplasmanında 4 önemli pozisyonu değerlendiremeyen sambacı bu karşılaşmada da sarı lacivertlilerin rakip kaleciyle en çok karşı karşıya kalacak ismi gibi görünüyor. Kocaman yıldız futbolcuyu özel olarak ilgileniyor.

4-HAKEM ADİL OLSUN YETER

Takımda merak edilen bir başka konu da hakemin kim olacağı. Sarı lacivertliler kim olursa olsun hakemin adil olmasından yana. Son haftalarda hakemlerden dolayı canı yanan F.Bahçe bu konuda temkinli. Samandıra'daki teknik heyet, bir yöneticinin çıkıp bu konuda konuşması gerektiğini dile getiriyor. Kocaman bu yüzden yıprandı.

5-YENEMİYORSAN ASLA YENİLME

İlk yarının en az kayıpla kapatılması Kocaman'ın planı. Bu nedenle sarı lacivertliler, Arena'dan 3 puanla ayrılmak için her şey yapacaklar. Ancak, Aykut Hoca'nın futbolcularına aşılayacağı bir başka detay daha var. Yenemiyorsan yenilme mantığı.Oyunun gidişine göre beraberlik de kabullenilecek.

6-KEŞKE ALİ YILDIRIM DA OLSAYDI


“Ali Yıldırım olmadan kendimizi yalnız hissediyoruz” diye konuşan futbolcular var. Samandıra'da bu hafta bu olay yine gündeme geldi. “Keşke Galatasaray karşılaşması öncesi bir mucize olsa da Ali Yıldırım takım ile birlikte olsa” diye iç geçiren oyuncular mevcut. O zaman herkesin çok mutlu olacağını söylüyorlar.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!