comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Muslera, derbi ve Sow açıklaması!..

11 Aralık 2012, Salı 16:02

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu.

var message="Sporx.com"; function clickIE4(){ if (event.button==2){ alert(message); return false; } } function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("return false") Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray ile oynayacakları derbi karşılaşması öncesinde Fenerbahçe Tv'ye açıklamalar yaptı. Sarı-lacivertli takımın performansını değerlendiren Volkan, Fernando Muslera ile ilgili kendisine yöneltilen soruyu cevapladı.

Derbi öncesi maçlarının olduğunu hatırlatan Volkan Demirel, "Galatasaray maçından önce kupadaki maçı kazanmak istiyoruz. Uzun bir aradan sonra geçen yıl biz kazandık kupayı. Son şampiyon olarak bu organizasyona adım attık. Şimdi rakibimiz Göztepe. Onlara da büyük saygı duyuyoruz. Şu anda 1. Lig'de mücadele ediyor olabilir ancak büyük bir camia ve başarıları var. Üç kupa da bizim için çok önemli." dedi.
SÜRPRİZ VAR

Eşinin kendisine sürpriz yaparak FBTV'deki programa canlı telefon bağlantısıyla katılması ile ilginç anlar yaşandı. Zeynep Demirel, Volkan'a sürpriz yaparak taraftar kimliğiyle başarılı kaleciye 'Bir kaleci için en önemli şey motivasyon olsa gerek. Acaba Volkan Bey maçlardaki bu motivasyonunu neye borçlu." sorusunu sordu. Bu soruya ise başarılı eldiven şu cevabı verdi, "Maçlardan önce tabii ki galibiyet için çıkıyoruz. En önemlisi bu olması gerek zaten. Sorunun cevabını kendisi çok iyi bildiği için bana masuz bu soruyu soruyor. (Gülüyor) Onun her zaman, her sonuçta yanımda olduğunu bildiğim zaman benim için en büyük moral kaynağı bu oluyor. En büyük destekçim eşimdir. Biz eşimize, ailemize sevdiklerimize bizim yüzümüzden bir kötü laf gelmesin diye uğraşıyoruz. Bugüne kadar da söylettirmedik diye tahmin ediyorum." şeklinde konuştu.



TARAFTARA MESAJ...

İyi yolda olduklarını söyleyen A Milli file bekçisi, "Bireysel olarak çok iyi oyunculardan kurulu bir takımız. Takım olma yolunda ilerliyoruz diyoruz. Hem saha içinde hem de saha dışında bunun için uğraşıyoruz. Çok az bir zaman kaldı bu uyumu yakalamal için. Taraftarın gurur duyacağı bir takımı sağlamaya çalışıyoruz. Taraftarın istediği Fenerbahçe'yi yakalamaya çok az kaldı. Saha içindekiyle, taraftarıyla örnek olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AMELİYAT OLACAK MI?

"Sezon sonunda veya futbol kariyerim boyunca ameliyat olmayı düşünmüyorum. Ameliyat benim için en son çaredir. Allah kimseye kaza, sakatlık vermesin ancak ben düşünmüyorum. Omuzumdan ciddi şekilde sakatlandığım doğrudur. Tam anlamıyla geçtiğini de söyleyemem. Ben ameliyat olmak istemediğimi söyledim. Doktorlarımız da benim için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben 9 sene önce bir sakatlık geçirdim aynı şekilde. 9 sene beni götürdü. Bir 9 sene de böyle giderse zaten futbolu bırakmaya meyilli hale geliriz. Gidebildiğim yere kadar idare edeceğim. Futbolda herşey var. Diğer omzum da çıkabilir. O zaman ameliyat kaçınılmaz olacak tabii ki."

MUSLERA KONUSU

Geçtiğimiz sezon Muslera'nın kendisinden daha iyi olduğunu ifade eden Volkan bu kez, "Muslera ile kendimi kıyaslamam. Herkesin kendine ait bir tarzı vardır. O da çok iyi bir kalecidir. Kimse bu konuda bir şey söyleyemez. Geçmiş dönemdeki açıklamalarımda o dönem benden daha az gol yemişti. Ben de o benden daha iyi demişti. Ancak şuanda birimizi birimizden üste koyana karşı çıkarım. Böyle bir kıyaslama yapılması doğru değil bence." dedi.

Galatasaray derbisinin etkilerinin önceden başladığını belirten deneyimli kaleci, "İstanbul BŞB maçında Galatasaray maçını düşündüm açıkçası. Kayserispor maçını kazansaydık derbiye eşit puanlarla çıkacaktık. İstediğimiz gibi olmadı." şeklinde konuştu.



SEVİNİLSİN VE BİTSİN MESAJI

Karşılaşmanın çok fazla büyütülmemesini dile getiren A Milli oyuncu, "Tabii ki maçın gerginliği olacaktır. Yoğun duyguların hissedildiği maç. Ben artık deneyimli bir isim olduğum için artık daha soğukkanlı bakabiliyorum olaylara. Kazanınca kazanan taraf sevinsin, kaybeden de üzülsün doğal olarak. Fakat 1 gün sürsün ve bitsin. Hiçbir üzülme ve sevinme insan hayatına kastedemez. Önemli olan bence insandır diye düşünüyorum."  ifadelerini kullandı.

'BASIN ABARTIYOR'

Basında bazı olayların abartıldığını söyleyen Volkan Demirel söyle konuştu:

"Galatasaray'da da oynayan iyi arkadaşlarımız olmaz mı? Saha içinde bir rekabetimiz var ancak bu hiçbir zaman saha dışına taşınmadı. Milli takımlarda ne bileyim, başka mecralarda yine aynı amaçlar için uğraşıyoruz. Selçuk ve Burak ile geçtiğimiz yıl aynı mekanda denk geldik. Normal olarak merhabalaştık, oturduk konuştuk. Sonra basına inanılmaz malzeme olduk. 'Volkan - Burak ve Selçuk aynı masada nasıl yemek yer' diye. Çok yakın arkadaşım Egemen Korkmaz ile Beşiktaş'ta oynarken telefonda görüşüyorduk örneğin. Evlerde görüşüyorduk vs. kimse görmesin bir şey olmasın diye. Bunları yaşamak üzüntü verince bence. Abartılı şeyler. Saha içinde her şey olur ancak maç bitince her şey biter"



"3 MAÇIN İKİSİNİ KAZANDIK"

TT Arena'da başarılı olduklarını kaydeden Volkan Demirel, "Derbi maçların dezavantajı, avantajı olmaz. O anki saha avantajları, topun, kramponun durumu önemli olmaya başlar. Kısa süreli anlar çok önemli. Biz Galatasaray'ın yeni stadında 3 maç yapmışız, ikisini biz kazanmışız birini de kaybetmişiz. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Ben kendi adıma söz veriyorum. Galatasaray maçının heyecanını 2-3 hafta önceden yaşamaya başladık. Elimizden ne geliyorsa yapacağız kazanmak için. Kimsenin bundan şüphesi olmasın."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!