comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe hesabı gördü

28 Kasım 2012, Çarşamba 22:32

Fenerbahçe sahasında Pendikspor'u mağlup ederek 5. tura yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur mücadelesinde Fenerbahçe Şükrü Saracaoğlu Stadı'nda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Pendikspor'u ağırladı.

Karşılaşma 1-0 ev sahibi Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona ererken mücadelede tek gol 45. dakikada Sezer Öztürk'ten geldi.
Fenerbahçe bu sonuçla 13 yıl önce kendisini kupanın dışına iten, Pendikspor'u mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tura yükselmeyi başardı.

KOCAMAN'DAN FARKLI 11


Yoğun maç programı nedeniyle as futbolcularını dinlendiren Kocaman, karşılaşmada Serkan Kırıntılı, Egemen Korkmaz, Sezer Öztürk, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Krasic, Mehmet Topuz, Salih Uçan, Serdar Kesimal, Özgür Çek ve Orhan Şam'dan oluşan ilk 11'i sahaya sürdü. Serkan Kırıntılı ve Özgür Çek bu sezon ilk kez forma giydi. Sarı-lacivertlilerde ilk 11'de oynayan Serkan Kırıntılı ve Özgür Çek, bu sezon ilk kez bir resmi karşılaşmada forma giydi.

KRASIC 6 MAÇ SONRA...

Fenerbahçe'nin yeni transferi Milos Krasic, 6 maç sonra Pendikspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Son haftalardaki başarılı performansıyla dikkati çeken Sezer Öztürk ise bu sezon ilk kez ilk 11'de forma giydi. Serdar Kesimal ve Selçuk Şahin 5, Egemen Korkmaz 7, Mehmet Topuz 11, Orhan Şam 19, Semih Şentürk ise 22 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Fenerbahçe'nin yeni transferi Salih Uçan da ilk kez ilk 11'de forma giydi.

PENDİKSPOR HIZLI BAŞLADI
Fenerbahçe oyunun ilk yarısına hızlı başlamak istese de Pendikspor rakibi karşısında kendine güveni tam şekilde mücadele etmeye başladı. Bunun sonunda da Pendikspor ilk yarının ilk yarım saatlik bölümünde sağlı sollu ataklarla Fenerbahçe savunmasına zor anlar yaşattı. Sarı lacivertlilerin her hücumunda kaptıkları toplarla ani hücuma çıkan Pendikli futbolcular bu bölümde oyunun hakimi olmayı başardılar.

KAPTAN SELÇUK ÇOK ÇALIŞTI


Fenerbahçe'de kaptan olarak sahaya çıkan Selçuk Şahin, savunmada ve orta alanda her pozisyonun içinde yer alırken, sahadaki arkadaşlarının yaptığı hataları kapatmaya çalıştı ve çoğunda başarılı oldu. Oyunda ilk yarının son 10 dakikalık bölümünde Fenerbahçe biraz kıpırdanmaya başlarken, Milos Krasic, istekli oyunu ile dikkat çekse de Sırp futbolcu istediği dein topları bulamadı. Fenerbahçe de Salih ve Sezer oynadıkları oyunla arkadaşlarından bir adım daha öne çıkmayı başardılar.

GOL SON DAKİKADA GELDİ


İlk yarının golsüz eşitlikle bitmesi beklenirken, 45. dakikada sahneye çıkan son haftaların formda ismi Sezer Öztürk, Semih'in ceza sahasına ortasında kale önünde topla buluşarak ağlara gönderdi ve takımının soyunma odasına 1-0 önde gitmesini sağladı.

ORTA ALAN MÜCADELESİ


İkinci yarıya iki takım da aynı oyuncularla başlarken, ilk 15 dakikalık bölümde oyun karşılıklı pas kayıplarıyla geçti. Orta alanda büyük mücadelenin yaşandığı dakikalarda Fenerbahçe kanatlara açılmak istese de orta alandaki baskında bu isteğini gerçekleştiremedi. Fenerbahçe'de Serdar ve Egemen, rakip hücum ataklarında yaptıkları kritik müdahelelerle dikkat çektiler. Pendikspor, ikinci yarıda da Fenerbahçe ile başabaş mücadelesini sürdürürken, Fenerbahçe sol kanatta Krasic'i oyuna dahil etmek için çok uğraşşa da sol kanattaki yoğun baskıdan dolayı bu isteğini gerçekleştiremedi.

ANİ HÜCUMLARLA GOL ARADILAR


Fenerbahçe'de uzunj zamandır forma şansı bulamayan Semih Şentürk istekli oyunu ile dikkat çekerken, Pendik savunmasının sert markajından kurtulmayı başaramadı. İkinci yarının son 20 dakikalık bölümünde Fenerbahçe'nin orta alanda topu tutmaya başladığı dakikalarda hızlı hücumlarla rakip kaleye giden Pendiksporlu futbolcular kaptıkları toplarla ani hücuma çıkarak sarı lacivertli savunmayı zor durumda bırakmayı başardılar. İkinci ayrıda iki ekibin karşılıklı korakor mücadelesi sonunda başka gol olmayınca Fenerbahçe 13. yıl önce yapamadığını yaparak Pendikspor'u Türkiye Kupası'nun dışına itmeyi başardı ve 5. tura yükseldi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!