comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fırat Aydınus neler söyledi?

18 Kasım 2012, Pazar 23:30

Caner Erkin'e çıkardığı kırmızı kart nedeniyle eleştirilen Fırat Aydınus, pozisyon ile ilgili neler söyledi? Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Aydınus ile yaptığı görüşmelerde neler konuşulduğunu açıkladı..

Lig TV'de Maraton programına telefonla bağlanan MHK Başkanı Zekeriya Alp, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı sonrası ağır şekilde eleştirilen hakem Fırat Aydınus ile ilgili açıklamalar yaptı.

Zekeriya Alp'in açıklamalardantarafından derlenenler şu şekilde:
"Maçın raporu yarın öğlene kadar gelir. Maçtan sonra dün gece, bugün Fırat AYdınus'la 3 kere görüştüm. Moral bozukluğu içinde. Bunun en önemli nedeni kırmızı kart olayından ziyade her iki futbolcunun, Caner ve Veysel'in ifadeleri. 'Öyle ifadeleri kullanmadıklarını söylüyorlar. Ben bu sözleri gaipten mi aldım, uyduruyor muyum?' diyor. Büyük bir sıkıntı var nasıl çözeceğiz. 2 gün sonra önemli bir maça çıkacak Şampiyonlar Ligi'nde.

Caner'in bir ifadesi olmuş, kırmızı kartı çıkarıp göstermiş. Caner, benim de izlediğim bir röportajında o sözleri Veysel'in söylediğini iddia etti. Bizim Fırat'ımız bunu duyunca üzüntüsü bir kez daha artmış. 'Kırmızı kart üzerinde sorun olsa, tartışma olsa bu kadar üzülmeyecektim. Ortaya çıkan ikili konuşmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. İçinde lan kelimesi geçen cümle kullanıldı. İki oyuncu tarafından bu cümlenin söylenilmediği ifade edilmesi beni üzmüştür' diyor. Kesinlikle Caner'in bu cümleyi kullandığını ve bu nedenle kartını çıkardığını söylüyor."

Şansal Büyüka'nın 'Lan Veysel'in ağzından çıktı. Bir programda çıktı bunu söyledi diyorlar. Veysel'in ağzından çıktıysa ne olacak?' sorusu üzerine Alp şöyle konuştu:
"Kullanılandan ziyade üzerinde durmak istediğimiz şudur. Hekemlerimiz Avrupa sahalarında inanılmaz derecede başarılı oluyor. Başarıyı devam ettirmek için herkes yardım etmeli. Hakemler hatasız maç yönetemez. Her hakem mutlaka hata yapar. Bu kadar yıpratıcı olunması, üzerine gidilmesi doğru mudur? Salı günü bir hakemimiz, Çarşamba günü 1 hakemimiz, ayın 6'sında bir hakemimiz altışarlı kadrolarıyla maç yönetmeye gidecekler. Hakemin Avrupa'da maç yönetmek demek Türkiye'de de iyi maç yönetmesi demek. Türkiye'de zaman zaman hata yapıyorlar. Ülkemizde maalesef futbolcular hakemlere yardımcı olmuyorlar. Wn ufak harekette yerlerde kıvranıyorlar. Ayağı kırıldı sanıyorsunuz 2 saniyede ayağa kalkıyorlar. El kol hareketleriyle seyircileri yanlış yönlendiriyorlar. Hakemlerin iyi maç yönetmesi için kenar yönetiminim hakemlere yardımcı olması, futbolculara örnek olması lazım. Futbolcuların futbol dışında harekete yeltenmemeleri lazım. Tüm kenar yöntemleri suçlamıyorum. Bazı kenar yönetimler hakemlere destek oluyorlar. Hakemlere yardım etmezlerse çok kötü günler bekliyor bizi. Kaosa doğru gidiyoruz.

Hakemlerimiz 8'in altında not alıyorlarsa nota göre dinlendirme adedi var. Gözlemcilerin verdikleri rapora bağlı. Gözlemcilerin raporu tek başına yeterli değil, bir ekip tarafından yeniden değerlendiriliyor."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!