comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Fenerbahçe sayesinde basketbola ilgi arttı'

01 Mart 2016, Salı 20:25
'Fenerbahçe sayesinde basketbola ilgi arttı'

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu: "FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in İstanbul'da yapılması için müracaat edeceğiz"

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, basketbolda 7 bin kombine kart satışı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Fenerbahçe sayesinde basketbola ilgi arttı" dedi. 

 

241442-haber


"Beşiktaş'ı yenip lider olduk. Bu şekilde de devam edecek"


Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Uslu, Fenerbahçe'nin bulunduğu 9 branşta da zirve mücadelesi verdiğinin altını çizerek, "Futbol takımımızı, Beşiktaş karşısında aldığımız galibiyetten dolayı kutladık, şimdi hemen önümüzdeki müsabakanın hazırlığı başlayacak. Maç fazlasıyla birinciyiz. Bu şekilde de devam edecek. Türkiye'de bütün Fenerbahçeliler, takımlarımız her branşta başa oynayınca seviniyor ve Fenerbahçe sevgisi çoğalıyor" diye konuştu.

241441-haber
 


Açıklamasında, "Voleybolda da basketbolda da masa tenisinde de durum böyle. Yani 9 branşta başa oynuyoruz" değerlendirmesinde bulunan Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Basketbolu burada ayırmak istiyorum. Mevcut olan bütçeyi kısmamıza rağmen başarılıyız. Kalıcı olmak için mücadele ediyoruz. Basketbolu seven biriyim. Basketbola ömrümü adadım.Basketbol takımımızın sponsoru yok ama bütün operasyonu devraldık. Şu anda gözüküyor ki, Dörtlü Final'in en büyük adayıyız ama kolay değil. Öbür gruptaki maçlar da zor. THY Avrupa Ligi'nde hedeflerimiz devam ediyor."

 

241419-haber


Son dönemde Fenerbahçe sayesinde basketbolda da tutkulu taraftar profilinin ortaya çıktığına değinen Uslu, "Biz, antrenörlük, federasyonda yöneticilik yaparken basketbol ve futbol arasındaki fark azdı. Ancak son 30-40 yılda dünya değişti. Futbol çok ön plana çıktı. Son dönemde Fenerbahçe sayesinde basketbola ilgi arttı. 12 bin kişilik salonun 7 bini kombine olarak satıldı. Arzumuz 12 bin kombine satılmasıdır. Yunanistan ya da Sırbistan'daki gibi taraftarların basketboldaki tutkularına yakın bir yerdeyiz. Aynı şekilde Zeljko Obradovic ve idari teknik ekiple harika bir noktadayız" şeklinde konuştu.

Mahmut Uslu, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e ev sahipliği yapmak için müracaatta bulunacaklarını söyledi.

Erkeklerde olduğu gibi kadın basketboluna da ilgi gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Uslu, "Kadınlarda da Dörtlü Final yaklaşıyor. Aynı şekilde Dörtlü Final'e kaldığımız takdirde finalin İstanbul'da, Ülker Sports Arena'da yapılması için müracaat edeceğiz. Büyük salonda oynanmasını istiyoruz. Hem erkek hem de kadın basketbol takımımız, Dörtlü Final yolunda ilerliyor ve çok çalışıyor" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!