comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

UEFA'Dan Dimitri Tarasov'un Putin tişörtü için soruşturma - Fenerbahçe Haberleri

17 Şubat 2016, Çarşamba 15:07
UEFA'Dan Dimitri Tarasov'un Putin tişörtü için soruşturma - Fenerbahçe Haberleri

Lokomotiv Moskova'nın orta saha oyuncusu Dimitri Tarasov'un Fenerbahçe maçında giydiği Vladimir Putin'li tişört olay yaratmıştı.

FutbolArena - UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmada formasının altına Putin tişörtü giyen Dimitri Tarasov ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Putin tişörtü giyen Dimitry Tarasov ceza alacak mı?


UEFA'dan yapılan açıklamada bu tişörtle ilgili soruşturmanın başlatıldığı bilgisi verildi. Rusya basınında da geniş yankı uyandıran olayla ilgili futbolcuya 10 maça kadar ceza verilebileceği konuşuluyor.
Tarasov'un tişörtündeki 'En kibar başkan Putin' yazısı, Rusya'da Kırım ve Ukrayna'nın doğusunu işgal eden Rus askerlerine verilen lakaptı.


Lokomotiv Moskova'dan Dmitry Tarasov açıklaması


Lokomotiv Moskova kulübü UEFA'nın soruşturma başlatmasının ardından Dmitry Tarasov'la ilgili resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. 

"Tarasov'un maç sonunda yaptığı kabul edilemez bir harekettir. Siyasi, ideolojik ve dini propaganda futbol topraklarında yasaklandı. UEFA bunu bildiriyor. Tarasov da bu kuralı ihlal etti ve ne yazık ki kulübümün personeli engel olamadı. Kulübümüz tarafından Dmitry Tarasov'a sözleşme gereği disiplin cezası verilecektir"


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!