comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Putin tişörtüne ceza gelecek mi? - Fenerbahçe Haberleri

17 Şubat 2016, Çarşamba 12:17
Putin tişörtüne ceza gelecek mi? - Fenerbahçe Haberleri

Lokomotiv Moskova'nın orta saha oyuncusu Dimitri Tarasov'un Fenerbahçe maçında giydiği Vladimir Putin'li tişört Rusya'da da olay oldu.

Rus basını Tarasov'a geniş yer ayırırken, ülkenin resmi haber ajansı Ria Novosti, bir UEFA yetkilisinin R-Sport'a verdiği demece dayanarak, Tarasov'a en az 10 maç ceza gelebileceğini yazdı. Fenerbahçe-Lokomotiv Moskova maçı ile ilgili Rus medyasında yapılan yorum ve haberler şöyle:
 
Sportbox.ru: Lokomotiv'in şansı minimum 
Rus spor yorumcusu Aleksandr Bubnov, Lokomotiv oyuncularının bu karşılaşmaya hazır olmadıklarını ve bir sonraki tura geçmek için çok az şansa sahip olduklarını söyledi. Bubnov Sportbox.ru'ya şu değerlendirmeyi yaptı:
 
"En kötü tahminlerimiz doğru çıktı. Lokomotiv sezonun ilk maçına hazır değilmiş. Fenerbahçe her konuda Igor Cherevchenko'nun takımından üstün çıktı. Maçın temposunun çok yüksek olduğunu söyleyemem fakat bu da evinde galibiyet almak için Fenerbahçe'ye yetti. Lokomotiv üçüncü golü yemediği için şanslı. Önemli oyuncuların olmaması oyunun kalitesini ciddi anlamda etkiledi. Bir an önce bir şeyler yapmak gerek. Türkler oyunu çok başarılı bir şekilde kurdular. Lokomotiv'in şansı çok düşük. Türkler berabere kalmak için gelecekler ve bunu elde edecekler."

Rus resmi haber ajansı Ria Novosti: Tarasov uzun süreli ceza alabilir
Rusya'nın resmi haber ajansı Ria Novosti, bir UEFA temsilcisinin R-Sport'a verdiği demece dayanarak Lokomotiv'in orta saha oyuncusu Dmitry Tarasov'un maç sonrası formasının altına giydiği Vladimir Putin fotoğrafının yer aldığı tişörtle dolaşmasının ceza getirebileceğini yazdı.
 
Oyuncunun uzun süreli bir ceza alabileceğinin belirtildiği haberde temsilcinin şu sözlerine yer verildi:
 
"Disiplin kurallarının çiğnendiğini ve belirgin bir provokasyon olduğu görülüyor. Tarasov uzun süreli ceza alabilir, en az 10 maç. Lokomotiv Moskova takımı da bu olaydan dolayı yaptırım görebilir." 


Rus NTV kanalı: Lokomotiv deplasmanda maçı Fenerbahçe'ye kaptırdı
Türk taraftarlar stadyum yakınında Lokomotiv taraftarlarını taşıyan otobüse taş ve şişelerle saldırdı. Polis hemen olaya el attı. Maç ise sakin geçti. Türk taraftarlar sadece "Lokomotiv" oyuncularına Rusça aşağılayıcı sloganlar atmakla yetindiler.
 
RSPORT: Fenerbahçe'de olan oyun pratiğini oluşturmadan Lokomotiv'in işi çok zor
Lokomotiv'in eski antrenörü Vladimir Eshtrekov, R-Sport'a yaptığı değerlendirmede, ligin ikinci yarısının başlamamasından dolayı oyun pratiği olmayan Lokomotiv'in işinin Türkiye Süper Ligi'nde oynayan ve oyun pratiği olan Fenerbahçe'den daha zor olduğunu ifade etti. Eshtrekov, şunları söyledi:
 
"Türkiye Süper Ligi şu anda en heyecanlı yerinde. Lokomotiv, oyun pratiği olmadan zorlandı. İyileşmek için bir maç daha var. Lokomotiv, zaman zaman iyi oynadı. Genel olarak kötü oynamadılar diyebiliriz. Bir sonraki tura geçmek için hala şanslar var. 2-0k spor rakip için çok konforlu bir skor, yine de Lokomotiv'in hazırlanmasına bağlı. Takımın hatalarını gözden geçirmesi ve onları düzeltmesi gerek. Bir sonraki maç zor olacak."

News.ru internet sitesi: Maç sakin geçti fakat...
Maç gayet sakin geçti, fakat maç öncesinde Lokomotiv taraftarlarını taşıyan otobüse taşla saldırı oldu. Polis 3 kişiyi gözaltına alarak eylemleri hızlı bir şekilde durdurdu. Daha sonra Moskovalılar koruma eşliğinde stadyuma başarılı bir şekilde ve yara almadan ulaştılar. Ayrıca, Türk taraftarlar Lokomotiv oyuncuları ısınmak için sahaya çıkarken Rusça sloganlar attılar.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!