comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Ahmet Çakar: 'Türk futbolunun katili hakemlerdir'

19 Ocak 2016, Salı 10:11
Ahmet Çakar: 'Türk futbolunun katili hakemlerdir'

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, Eskişehirspor - Fenerbahçe maçı sonrası kaleme aldığı yazıyla hakemleri çok ağır bir dille eleştirdi.

FutbolArena - Süper Lig'in 18. haftasında Eskişehirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada hakem Alper Ulusoy'un verdiği kararlar çok tartışıldı. Spor yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar bu maçın özelinde hakemlerle ilgili olay yaratacak ifadeler kullandı.

Ahmet Çakar'ın Sabah Gazetesi'ndeki yazısı;
Kuddusi Müftüoğlu ve yanındaki sözüm ona Merkez Hakem Kurulu üyeleri, Türk futbolunu rezil ve içinden çıkılamaz bir hale getirmişlerdir. Türk futbolunda katilin Türk hakemleri olduğu dün gece Eskişehir'de bir kez daha tescillenmiştir. Sakın bu lafları F.Bahçe'nin galibiyetine gölge düşürmek için beyan ettiğimi sanmayın. Konunun Fenerbahçe ile ya da Eskişehirspor ile alakası yok. Veya sahada ter döken, emek veren futbolcularla da alakası yok.
 
Başlık ve ilk paragraf, Türk hakemlerinin futbolumuzda yarattıkları kaosun ifadesidir.
 
Bir maç düşünün ki verilmesi gereken çok açık bir elle oynama penaltısını veremiyorlar. Ne hakem ne çizgi hakemi ne de pozisyona çok yakın olan yardımcı hakem. Üçü de açık kolu görmüyorlar. Daha sonra dakikalar ilerliyor sanki gizli bir güç hakem Alper Ulusoy'a "Ey! Alper, F.Bahçe'nin buz gibi penaltısını vermedin. Ne yap yap... İşi telafi et" diyor. Hakem Ulusoy da kargaların bile güleceği çok komik bir penaltıya hükmediyor.

İkinci yarı oynanıyor. Maç zaten bitmiş. Eskişehirspor'un gardı düşmüş ve bu dakikalarda Alpaslan, Topal'ın ayağındaki topa müdahale etmek için kayıyor. Kaydığı ayağı yerde, Topal'a hiçbir müdahalesi yok. Aksine Mehmet Topal uzanmış bu ayağa istemeden basıyor. Ama hakem birden tuhaf şeyler yapmaya başlıyor. Alpaslan'ı oyundan atıyor, sebebi belli değil... Tüm oyuncular birbirlerine bakıyorlar. Seyirciler "Ne oluyor?" diyorlar. Alpaslan anlamsız bir şekilde oyundan atılıyor. Bakın, yukarıda anlattığım tüm tuhaflıkları yapan bir FIFA hakemi. FIFA hakemi demek, ülkenin en iyi hakemlerinden biri olmak demek. Ama maalesef Türkiye'de hakemler hakemlik yapmıyorlar. 'Canlı bomba' gibiler. Verdikleri kararlarla kendilerini parçalıyorlar ama olan masumlara da oluyor.
Takımlar yanıyor, oyuncular yanıyor, Türk futbolu yanıyor ama yetkililer, sadece nefes alıyorlar, icraat yapamıyorlar.

Kuddusi adında bir eski hakemi Türk hakemliğinin patronluğuna ricalarla getirmiş bir zihniyet fark etmiyor ki Türk futbolunu içten içe çürütüyor.
 
Yeter beyler!.. Türk futbolunun böyle rezilliklere tahammülü kalmadı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!