comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Vitor Pereira'dan sonra ilk kez başardılar

22 Aralık 2015, Salı 20:45
Vitor Pereira'dan sonra ilk kez başardılar

Porto, 2013 yılında en son Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira yönetiminde yakaladığı başarıyı tekrarladı.

FutbolArena Dış Haberler - Portekiz ekibi Porto haftasonunda ligde Academica'yı 3-1'lik sonuçla mağlup ederek 3 yıl sonra ilki başardı.

Geçtiğimiz sezon Benfica'nın 3 puan arkasında şampiyonluğu kaptırmasına rağmen teknik direktörü Julen Lopetegui'ye sahip çıkan Porto, Şampiyonlar Ligine grup aşamasına veda etse de ligde dikkat çeken bir performans sergiliyor. Ligde geride kalan 14 maçta da kaybetmeyen ve bu alanda ligin tek takımı olan Porto bunu en son şampiyon olduğu 2012-2013 sezonunda şuanda Fenerbahçe teknik direktörü olan Vitor Pereira'nin çalıştırdığı dönemde başarmıştı. Aynı zamanda Julen Lopetegui, ligin bu döneminde Vitor Pereira zamanında toplanan 36 puanı da yakalamayı bildi. 
 

BEKLERDEN 12 ASİST

 


Bu arada Porto takımında ligde atılan gollerde sağ ve sol beklerinin müthiş katkısı dikkat çekiyor. Sezon başında eski Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ve transfer komitesinde yer alan Cüneyt Tanman'ın istemediği Maxi Pereira, Porto'da ilk sezonunda ligin geride kalan 14 haftasında toplamda 5 asiste imza attı. Porto'nun Meksika'lı sol beki Layun ise 14 maçta 7 asist yaparak, bu alanda Benfica'lı Gaitan ile zirveyi paylaştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!